RBS, amendată în SUA cu 4,9 miliarde de dolari pentru vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare

RBS, amendată în SUA cu 4,9 miliarde de dolari pentru vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2018

Cel mai mare grup bancar britanic, Royal Bank of Scotland (RBS), a acceptat să plătească 4,9 miliarde de dolari pentru a pune capăt anchetei demarate de autoritățile SUA pentru că a vândut în perioada 2005-2008 produse financiare mult mai riscante decât a admis, transmit BBC și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful RBS, Ross McEwan, a afirmat că banca va fi mai solidă în urma eliminării incertitudinilor iar acordul de principiu cu Departamentul american al Justiției (DoJ) reprezintă "o piatră de hotar". "Ajungerea la un acord de principiu cu Departamentul american al Justiției ne va permite să rezolvăm problemele judiciare rămase, acesta fiind prețul pe care trebuie să-l plătim pentru ambițiile globale urmărite de această bancă înaintea crizei", scrie Agerpres.

Exporturile României au urcat în primul trimestru cu 9,8%, iar importurile au avansat cu 10,8%. Deficitul comercial a crescut cu 18,1%, la 2,72 miliarde euro CITEȘTE ȘI Exporturile României au urcat în primul trimestru cu 9,8%, iar importurile au avansat cu 10,8%. Deficitul comercial a crescut cu 18,1%, la 2,72 miliarde euro

RBS a precizat că aproximativ 3,6 miliarde de dolari din amendă va fi acoperită din banii puși deoparte pentru litigiile judiciare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rbs
amenda