Profit net consolidat de 8,2 mil. euro la jumătatea anului pentru TBI Bank, în scădere cu 16% față de anul trecut

Profit net consolidat de 8,2 mil. euro la jumătatea anului pentru TBI Bank, în scădere cu 16% față de anul trecut
scris 16 sep 2020

TBI Bank a încheiat primul semestru cu un profit net consolidat de 8,2 milioane euro, conform rezultatelor neauditate, cu 16% sub nivelul din aceeași perioadă a anului trecut, an în care când banca reușise un profit record, într-o perioadă neafectată de criză.

Instituția financiară anunță că a înregistrat creșteri peste media pieței în majoritatea segmentelor de business, în ciuda contextului actual dificil. Activele au crescut cu 8% până la 504 milioane euro la sfârșitul lunii iunie. În prima jumătate a anului 2020, TBI Bank a acordat credite noi în valoare de 150 milioane euro în țările în care operează, care au contribuit la creșterea portofoliului consolidat până la 359 milioane euro. În același timp, depozitele TBI Bank au înregistrat un avans de 10% până la 312 milioane euro.

Cu peste 500.000 de cereri de credit online și offline în România și Bulgaria și 160.000 de împrumuturi acordate în prima jumătate din 2020, TBI Bank spune că se poziționează printre liderii pieței de creditare din Europa de Sud-Est. De asemenea, prin platforma Merchant Solutions, care oferă finanțare la punctele de vânzare, în prima jumătate a anului au fost acordate aproape 110.000 de împrumuturi în valoare totală de 62 milioane euro.

OTP Bank România, profit net în scădere cu 69% la jumătatea anului pe fondul pandemiei COVID 19 CITEȘTE ȘI OTP Bank România, profit net în scădere cu 69% la jumătatea anului pe fondul pandemiei COVID 19

La începutul acestui an, TBI Bank a lansat soluția de plăți în timp real SEPA Instant, prima din sud-estul Europei și a fost desemnată cea mai profitabilă bancă din Bulgaria.

Rata de adecvare a capitalului (CAR) a fost de 21,6% la finalul lunii iunie, iar rata de acoperire a necesarului de lichiditate (LCR) a fost de 381%.

„Performanța financiară reală din primul semestru a depășit estimările revizuite din aprilie, iar iulie și august urmează aceleași tendințe de <supraperformanță>”, spune Denis Gorbunov, CFO al TBI Bank.

În contextul actual, TBI Bank și-a adaptat în aprilie modelul de business, ajustându-și și așteptările financiare pentru întregul an. Însă rezultatele din prima jumătate a anului au depășit previziunile financiare reevaluate.

„Rezultatele financiare din primul semestru sunt dovada clară că planul nostru de acțiune anti-Covid, bazat pe optimizarea costurilor, pe managementul lichidității și, foarte important, pe protejarea sănătății clienților și echipelor noastre, a dat rezultate” spune Petr Baron, CEO al TBIF (TBI Bank).

TBI Bank este o instituție bancară adresată consumatorilor, companiilor mici și mijlocii și comercianților, cu operațiuni de creditare digitale și fizice, care operează în Bulgaria, România, Germania, Suedia și Polonia. Parte din 4Finance, grup european de soluții digitale de creditare adresate consumatorilor, TBI deține o rețea cu 300 de agenții, mai multe canale digitale și parteneri care numără peste 10.000 de puncte de vânzare și deservește peste un milion de clienți.
Anul trecut, compania a acordat peste 500.000 de împrumuturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
tbi bank
profit
credite
rezultate