Rezerva Federală a SUA nu este încă pregătită să reducă dobânzile

Rezerva Federală a SUA nu este încă pregătită să reducă dobânzile
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2024

Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a reiterat că se așteaptă ca ratele dobânzilor să înceapă să scadă în acest an, dar că nu este încă pregătit să spună când se va întâmpla acest lucru, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În remarcile pregătite pentru audierea sa în Congres, miercuri și joi, Powell a spus că factorii de decizie rămân atenți la riscurile pe care le prezintă inflația și nu doresc să reducă prea repede dobânzile, scrie News.ro.

Familia Crăciunescu din Râmnicu-Vâlcea – cumpărător în tranzacția de 50 milioane lei în care Infinity Capital a vândut participația la Univers CITEȘTE ȘI Familia Crăciunescu din Râmnicu-Vâlcea – cumpărător în tranzacția de 50 milioane lei în care Infinity Capital a vândut participația la Univers

”În luarea în considerare a oricăror ajustări ale intervalului țintă pentru dobânda de politică, vom evalua cu atenție datele primite, evoluția perspectivelor și echilibrul riscurilor. Comitetul nu se așteaptă că va fi adecvat să reducă intervalul țintă până când nu va câștiga mai multă încredere că inflația se mișcă sustenabil spre 2%”, a spus el.

Aceste observații au fost preluate din declarația Comitetului Federal pentru Piața Deschisă, după cea mai recentă întâlnire a acesteia, care s-a încheiat pe 31 ianuarie.

În timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri cu membrii Comitetului pentru Servicii Financiare a Camerei, Powell a spus că trebuie ”să vadă puțin mai multe date” înainte de a trece la reducerea dobânzilor.

”Credem că, având în vedere forța economiei și a pieței forței de muncă și a progresului pe care l-am făcut, putem aborda acest pas cu atenție, atent și cu mai multă încredere. Când vom ajunge la această încredere, ne așteptăm să facem acest lucru cândva în acest an. Apoi putem începe să renunțăm la această restricție asupra politicii noastre”, a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerva federală a sua
dobanda