New York Community Bancorp operează o majorare masivă de capital și aduce la conducere un fost secretar al Trezoreriei, după noua prăbușire pe Wall Street

New York Community Bancorp operează o majorare masivă de capital și aduce la conducere un fost secretar al Trezoreriei, după noua prăbușire pe Wall Street
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2024

Banca americană New York Community Bancorp, cu mari probleme financiare, a anunțat o majorare de capital de 1 miliard de dolari și o schimbare a conducerii, sub coordonarea fostului secretar al Trezoreriei Steven Mnuchin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

NYCB a convenit asupra unui acord cu mai multe firme de investiții, inclusiv Liberty Strategic Capital al lui Mnuchin, Hudson Bay Capital și Reverence Capital Partners, pentru peste 1 miliard de dolari, în schimbul unor acțiuni la banca regională.

ULTIMA ORĂ Alro a primit de la ANAF o decizie de impunere suplimentară de peste 13,5 milioane lei. Reacție virulentă a companiei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Alro a primit de la ANAF o decizie de impunere suplimentară de peste 13,5 milioane lei. Reacție virulentă a companiei

Mnuchin va fi unul dintre cei patru noi membri ai consiliului de administrație al băncii, ca parte a acordului. Joseph Otting, fost controlor al valutei, se alătură și el în consiliu și preia funcția de CEO.

Acțiunile au urcat cu 30% după anunț.

Acțiunile New York Community Bancorp, aflată în dificultate, au scăzut anterior cu peste 40%, pe fondul unor informații conform cărora banca regională americană caută o infuzie de numerar.

FOTO Un nou spital de amploare pregătit în București CITEȘTE ȘI FOTO Un nou spital de amploare pregătit în București

Acțiunile băncii au fost blocate de mai multe ori în timpul sesiunii de tranzacționare de miercuri și scăzuseră deja puternic cu o zi înainte de informațiile referitoare la căutarea de fonduri.

Liberty Galați angajează 100 de tineri CITEȘTE ȘI Liberty Galați angajează 100 de tineri

Banca a dezvăluit la sfârșitul lunii ianuarie că crește dramatic provizionul pentru potențiale pierderi din împrumuturi din bilanțul său.

Ulterior Moody's Investors Service a retrogradat ratingul de credit al băncii la statutul de nerecomandat investițiilor.

Producția de capre și oi a României va scădea, însă va rămâne printre cele mai mari din UE. Creștere la bovine CITEȘTE ȘI Producția de capre și oi a României va scădea, însă va rămâne printre cele mai mari din UE. Creștere la bovine

Apoi, săptămâna trecută, NYCB a dezvăluit că ”a identificat slăbiciuni semnificative în controalele interne ale companiei legate de revizuirea internă a împrumuturilor” și și-a înlocuit CEO-ul.

Întrebările legate de NYCB amintesc de cele care s-au întâmplat în jurul Silicon Valley Bank, Signature Bank și First Republic, înainte ca toate trei băncile să eșueze în primăvara anului 2023.

Ele au fost printre câteva bănci regionale care au avut dificultăți în timp ce ratele mai mari ale dobânzilor au dus la scăderea valorilor deținerilor mai vechi de active ale Trezoreriei și i-a determinat pe unii deponenți să-și mute conturile în altă parte.

Firmele din Arad au nevoie urgent de 15.000 muncitori. Vor fi aduși din țări non-UE CITEȘTE ȘI Firmele din Arad au nevoie urgent de 15.000 muncitori. Vor fi aduși din țări non-UE

În condițiile în care economia Statelor Unite continuă să prezinte o putere surprinzătoare și o inflație încă peste ținta de 2% a Rezervei Federale, traderii și-au redus așteptările pentru scăderea ratei dobânzii cheie în acest an.

Aceste dobânzi mai mari ar putea menține presiunea asupra băncilor și asupra proprietăților imobiliare comerciale, care sunt o afacere cheie pentru NYCB și mulți alți creditori regionali.

La începutul lunii trecute, acțiunile New York Community Bancorp Inc au pierdut mai mult de o treime din valoare, în cea mai abruptă scădere de o zi de până atunci, după ce a înregistrat o pierdere surprinzătoare și a semnalat provocări de creditare în sectorul spațiilor de birouri.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bank community
new york