Rezervele valutare au crescut în aprilie la un nivel record după împrumutul de 3,5 miliarde de euro al Finanțelor

Rezervele valutare au crescut în aprilie  la un nivel record după împrumutul de 3,5 miliarde de euro al Finanțelor
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 4 mai 2021

Rezervele valutare la Banca Națională a României au crescut cu 2,6 miliarde de euro în aprilie. În conturile de valută ale statului au intrat 3,5 miliarde de euro dintr-un împrumut pe piețele externe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În rezervă au intrat în aprilie aproape 4,2 miliarde de euro, reprezentând operațiunile uzuale ale băncii centrale cu băncile comerciale, cum ar fi modificarea rezervelor minime obligatorii. Au mai intrat bani și din alimentarea contului Comisiei Europene și din împrumutul amintit.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Au ieșit din rezervă aproape 1,6 miliarde de euro, inclusiv din plata unor datorii scadente de 265 de milioane de euro. Astfel, fără împrumutul Finanțelor, rezervele valutare ar fi scăzut în aprilie.

Rezerva de aur s-a menținut la 103,6 tone, cu o valoare la cotația internațională de aproape 4,9 miliarde de euro. Recent, o lege care stabilea că rezerva de aur ținută în afara țării, la Londra, trebuie repatriată, a fost respinsă de Parlament în procedura de reexaminare.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Plățile scadente în luna mai 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor, însumează circa 222 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerve valutare
bnr