Facebook, amendată cu jumătate de milion de lire sterline în Marea Britanie în scandalul Cambridge Analytica

Facebook, amendată cu jumătate de milion de lire sterline în Marea Britanie în scandalul Cambridge Analytica
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 oct 2018

Facebook a fost amendată cu 500.000 de lire sterline de autoritățile britanice, în scandalul Cambridge Analytica, pentru că nu a luat măsurile necesare pentru a preveni accesul nepermis la datele utilizatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Facebook a dat greș în ceea ce privește păstrarea în siguranță a informațiilor personale pentru că nu a reușit să facă verificări adecvate pentru aplicațiile și dezvoltatorii de pe platforma sa", au declarat autoritățile britanice din domeniul protecției datelor, citate de BBC.

În replică, reprezentanții Facebook au declarat că analizează decizia autorităților.

"Deși nu suntem de acord cu unele constatări, ar fi trebuit să facem mai mult pentru a investiga acuzațiile la adresa Cambridge Analytica și să luăm măsuri în 2015, așa cum am declarat și anterior", a comunicat compania.

După eșecul vânzării Băncii Românești, National Bank of Greece vrea mai mult timp. Cine este interesat acum de bancă CITEȘTE ȘI După eșecul vânzării Băncii Românești, National Bank of Greece vrea mai mult timp. Cine este interesat acum de bancă

Prin intermediul unei aplicații, compania de analiză a datelor Cambridge Analytica a obținut acces la informațiile personale a peste 87 de milioane de utilizatori ai Facebook, printre care peste 100.000 de români, fără acordul acestora, informațiile fiind colectate în beneficiul clienților politici.

 În urma scandalului, Facebook și CEO-ul Mark Zuckerberg au fost dați în judecată, mai mulți acționari ai rețelei de socializare cerând chiar înlăturarea lui Zuckerberg din funcția de președinte al companiei.

În fața Congresului SUA, CEO-ul Facebook a recunoscut că, în 2015, după ce a aflat de colectarea datelor de către Cambridge Analytica, nu a blocat reclamele firmei de consulanță politică pe rețeaua socială, adăugând că acest lucru a fost "o greșeală".

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
cambridge analytica
zuckerberg
amenda