Romaero și-a asigurat hangarele și aeronavele aflate în întreținere pentru o valoare de 200 milioane dolari

Romaero și-a asigurat hangarele și aeronavele aflate în întreținere pentru o valoare de 200 milioane dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2017

Romaero, companie specializată în întreținerea și repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, a încheiat un contract pentru asigurarea hangarelor și a aeronavelor pe care le are în întreținere, până la concurența valorii de 200 milioane dolari, pentru perioada 2017-2018. Valoarea primelor de asigurare este de 70.000 dolari și urmează a fi plătită în patru rate trimestriale, costul total pentru companie fiind cu peste 40% mai mic decât cel plătit anul trecut pentru aceleași servicii, a declarat pentru News.ro directorul general al Romaero, Remus Vulpescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Contractul de răspundere este de tip “products liability, hangarkeepers liability și premises liability” și a fost încheiat cu GrECo JLT Romania Gmbh Viena Sucursala București, parte din Grupul GrECo JLT, al cărui acționar este JLT Group (Jardine Lloyd Thompson Group), cu o prezență în peste 135 de țări și cu o cifră de afaceri în 2015 de peste 1,15 miliarde lire sterline, scrie News.ro.

”Acest tip de asigurare este cerut de principalii noștri parteneri, Boeing și Airbus, dar este și o condiție obligatorie pentru menținerea Romaero în piață. Implicarea unui asigurător de talie mondială este o dovadă suplimentară de încredere în Romaero. Valoarea asigurării este de fapt o măsură a încrederii și atestă că Romaero paote oferi partenerilor săi protecție la riscul apariției unor prejudicii, până la valoarea de 200 milioane dolari, care este mai mult decât acoperitoare”, a afirmat Vulpescu, pentru News.ro.

Pentru același tip de asigurare, compania a plătit 193.500 dolari în 2013-2014 la Astra Asigurări SA, în 2014-2015 a plătit 150.000 dolari la Generali România Asigurare-Reasigurare SA, iar în 2015-2016 a plătit 117.500 dolari consorțiului Generali România Asigurare-Reasigurare SA - Omniasig Vienna Insurance Group SA România.

”A fost o achiziție importantă, pentru care am decis să accesăm piața internațională, printr-o procedură competitivă și transparentă. Ne bucurăm că Romaero a realizat o economie de peste 40% față de cel mai mic preț obținut în ultimii trei ani de la asigurători din România pentru servicii similare și am realocat suma economisită spre investiții de creștere a productivității”, a mai spus Vulpescu.

Britanicii de la Alison Hayes, care produc în România haine pentru retaileri internaționali, închid fabrica din Urziceni din cauza costurilor CITEȘTE ȘI Britanicii de la Alison Hayes, care produc în România haine pentru retaileri internaționali, închid fabrica din Urziceni din cauza costurilor

Romaero a avut în 2015 o cifră de afaceri de 53,8 milioane lei și are active imobilizate de 173,4 milioane euro. În 2016, Romaero s-a confruntat cu dificultăți suplimentare, care i-au scăzut cifra de afaceri și cota de piață, motiv pentru care a fost nevoită să concedieze circa 100 salariați.

Compania controlată de Ministerul Economiei mai are 720 de salariați și o valoare de piață de 131,1 milioane lei (29,1 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
romaero
hangare
aeronave