România a avut cea mai mare inflație anuală din UE și în luna martie

România a avut cea mai mare inflație anuală din UE și în luna martie
scris 18 apr 2018

Martie 2018 a fost a doua lună consecutivă în care România a avut cea mai mare rată anuală a inflației dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al prețurilor de consum de 4%, și în creștere față de o rată anuală a inflației de 3,8% înregistrată în luna februarie, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Rata anuală a inflației în Uniunea Europeană (UE) a crescut în luna martie 2018 până la 1,5%, de la un nivel revizuit de 1,4% în februarie 2018. În rândul statelor membre UE, rate anuale mai mari au fost înregistrate în România (4%), Estonia (2,9%), Slovacia și Lituania (ambele cu un avans de 2,5%), scrie Agerpres.

Teodorovici consolează cinic administratorii pensiilor private. Contribuțiile la Pilonul II vor fi mai mici, dar vor putea fi plasate în mai multe tipuri de investiții CITEȘTE ȘI Teodorovici consolează cinic administratorii pensiilor private. Contribuțiile la Pilonul II vor fi mai mici, dar vor putea fi plasate în mai multe tipuri de investiții

Comparativ cu situația din luna februarie 2018, rata anuală a inflației a scăzut în șase state membre, a rămas stabilă în alte șase țări și a crescut în 15 state, inclusiv în România, unde s-a majorat de la 3,8% până la 4%.

În România, datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS) arată că rata anuală a inflației a urcat la 5% în martie 2018, de la 4,7% în luna precedentă, pe fondul scumpirii mărfurilor nealimentare cu 6,57%, a celor alimentare cu 4,01% și a serviciilor cu 2,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi
inflatie