România ocupă penultimul loc la investițiile BEI per capita în 2015

România ocupă penultimul loc la investițiile BEI per capita în 2015
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2016

Banca Europeană de Investiții a acordat anul trecut credite în valoare de 77,5 miliarde de euro, per capita principalul beneficiar al investițiilor BEI fiind Slovenia, cu 2.125 de euro, în timp ce România și Bulgaria se situează pe ultimele locuri, cu 20 de euro per capita, și, respectiv, 19 euro per capita, mult sub media din UE, de 408 euro per capita, potrivit raportului anual publicat, joi, de instituția financiară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Finanțarea a fost direcționată spre statele membre ale Uniunii Europene, care au absorbit peste 90% din creditele acordate de BEI. Activitățile BEI au fost completate de cele ale Fondului European de Investiții, care finanțează proiecte mai riscante și companii mici, care a investit 7 miliarde de euro. În total, grupul BEI a acordat anul trecut credite record de 84,5 miliarde de euro.

Președintele BEI, Werner Hoyer, a declarat că banca intenționează să mențină un nivel similar de finanțare și în acest an. ”În mod normal, împrumuturile noastre se situează între 60 și 85 de miliarde de euro și în această zonă vor rămâne și în acest an”, a spus Werner Hoyer.

BERD a investit 9,4 miliarde de euro anul trecut, cea mai mare sumă de până acum CITEȘTE ȘI BERD a investit 9,4 miliarde de euro anul trecut, cea mai mare sumă de până acum

Banca Europeană de Investiții, cu sediul în Luxemburg, a fost constituită prin Tratatul de la Roma, din 1958. Acționarii BEI sunt statele membre ale Uniunii Europene, iar accentul principal al activităților de creditare este pus pe finanțarea de proiecte ce promovează o dezvoltare regională și coeziunea economică și socială într-o Uniune Europeană extinsă.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
investitii
ue