S&P 500 a atins un nou record, după un șir impresionant de maxime

S&P 500 a atins un nou record, după un șir impresionant de maxime
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 ian 2024
Acțiunile americane au crescut luni, S&P 500 marcând o nouă închidere record. Investitorii se pregătesc pentru o săptămână plină de rezultate financiare de la marile companii de tehnologie. Este așteptată, totodată, decizie a Rezervei Federale privind dobânzile și raportul privind locurile de muncă din SUA.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,6%, iar S&P 500 a crescut cu 0,8%, continuând seria de câștiguri de săptămâna trecută. Indicele Nasdaq Composite a urcat cu peste 1%.
Bayer pierde un nou proces legat de Roundup, cu cele mai mari despăgubiri de până acum. Acțiunile scad CITEȘTE ȘI Bayer pierde un nou proces legat de Roundup, cu cele mai mari despăgubiri de până acum. Acțiunile scad

Săptămâna trecută, S&P 500 a atins cinci recorduri la rând, valul de creșteri fiind întrerupt doar în ședința de vineri. 

Dat fiind că urmează raportări de la cinci dintre cei "Șapte magnifici", cum sunt numite companiile de tehnologie gigant, se anunță o săptămână de intensă pentru acțiuni. Big Tech a impulsionat, în mare măsură, recordurile recente ale S&P 500.
 
În același timp, investitorii se pregătesc pentru decizia politică monetară a Fed de miercuri, după ce datele de săptămâna trecută au arătat că inflația se temperează și că economia este robustă. Este așteptată ca factorii de decizie să mențină ratele dobânzilor la 5,25%, dar investitorii vor asculta cu atenție comentariile președintelui Jerome Powell pentru indicii cu privire la momentul în care ar putea începe scăderea dobânzilor.
 
De asemenea, vineri va fi publicat raportul privind locurile de muncă din SUA pentru luna decembrie, care va fi luat în considerare pentru a stabili dacă Fed a reușit o "aterizare ușoară".
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
fed
record