BCE coboară standardele pentru a acorda împrumuturi țărilor din afara UE

BCE coboară standardele pentru a acorda împrumuturi țărilor din afara UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2024

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că va relaxa cerințele pentru a acorda împrumuturi băncilor centrale din țările din afara Uniunii Europene în perioade de criză, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceste modificări ar trebui să facă mai ușor pentru economiile mai mici din afara granițelor UE, cum este Ucraina, să împrumute euro de la BCE dacă se confruntă cu presiuni financiare, scrie Agerpres.

De la intrarea în UE, România a accesat 89,4 miliarde de euro. Ce sumă rămâne după scăderea contribuțiilor statului la Uniune CITEȘTE ȘI De la intrarea în UE, România a accesat 89,4 miliarde de euro. Ce sumă rămâne după scăderea contribuțiilor statului la Uniune

"Pe baza experienței acumulate în perioada pandemiei și a războiului Rusiei în Ucraina, noul cadru de reglementare permite extinderea condițiilor de acces în perioade de criză sau când există un risc crescut de materializare a crizelor", a informat BCE.

De asemenea, acordurile de tip "repo" existente, pe baza cărora țările pot împrumuta euro de la BCE pe baza unor garanții, cu băncile centrale din Kosovo, Muntenegru, San Marino, Macedonia de Nord, Andorra, Albania și Ungaria, au fost prelungite până la finele anului următor.

În prezent, astfel de lunii de tip "repo" pot fi acordate numai țărilor care au potențialul de a afecta politica BCE din cauza mărimii lor, a utilizării crescute de euro și a legăturilor financiare și economice cu UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
credit