Șapte bănci mari vor fi amendate în curând de autoritățile antitrust din UE

Șapte bănci mari vor fi amendate în curând de autoritățile antitrust din UE
scris 10 mai 2019

Barclays, Citigroup, HSBC, JPMorgan și alte trei bănci vor fi amendate de autoritățile antitrust din Uniunea Europeană, în următoarele câteva săptămâni, pentru că au manipulat piața valutară, au declarat două persoane apropiate situației, citate de Reuters.

Celelalte trei bănci sunt Royal Bank of Scotland, UBS și o bancă mai mică din Japonia, scrie News.ro.

Băncile pot beneficia de o reducere de 10% a amenzilor dacă își vor recunoaște vina.

Deficitul comercial al României a crescut cu 34% în primele trei luni, la 3,65 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Deficitul comercial al României a crescut cu 34% în primele trei luni, la 3,65 miliarde de euro

În schimb, Credit Suisse, care a anunțat anterior că nu a identificat nicio neregulă, contestă acuzația antitrust a UE.

Nu este clar dacă Comisia Europeană va putea finaliza cazul la timp pentru a amenda și banca elvețiană în următoarele săptămâni.

Autoritățile antitrust europene, care au investigat cazul în ultimii șase ani, ar putea aplica amenzi echivalente cu 10% din cifra de afaceri obținută la nivel global, pentru încălcarea reglementărilor europene, au refuzat să comenteze.

Barclays, Citigroup, JPMorgan și Royal Bank of Scotland au refuzat să comenteze, iar HSBC a refuzat să comenteze imediat.

Este posibil ca UE să anunțe deciziile împotriva băncilor pe parcursul următoarelor săptămâni, în loc să le anunțe pe toate în aceeași zi, au spus sursele.

Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JPMorgan, Royal Bank of Scotland și UBS au încheiat acorduri într-un caz similar din Statele Unite, fiind amendate cu o sumă cumulată de peste 2,8 miliarde de dolari.

Potrivit autorităților americane, băncile au maniplat piețele valutare prin intermediul unor camere de chat cu nume precum “The Cartel,” “The Mafia” și “The Bandits’ Club”.

viewscnt
Afla mai multe despre
barclays
citigroup
hsbc
jpmorgan