Fondurile de pensii NN au depășit o deținere de 5% din acțiunile Sphera, operatorul lanțului KFC

Fondurile de pensii NN au depășit o deținere de 5% din acțiunile Sphera, operatorul lanțului KFC
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 mai 2019

După ce a acumulat dețineri de peste 5% la transportatorii energetici Transgaz și Transelectrica, fondurile de pensii NN au atins acest prag și la Sphera Franchise Group, cea care deține KFC și Pizza Hut.

S-au înfruptat la KFC. După acumulări suplimentare, 5 entități ale grupului de administrare a fondurilor de pensii NN au ajuns la o deținere de 1,96 milioane de acțiuni Sphera Franchise Group (SFG), reprezentând 5,07% din capitalul social al companiei care operează lanțurile de alimentație publică Pizza Hut, Pizza Hut Delivery, KFC și Taco Bell.

FonduI de Pensii Facultative NN ACTIV, FonduI de Pensii Facultative NN OPTIM, FonduI de Pensii Administrat Privat NN, NN Investment Partners B.V. au împreună participații ale căror valoare, la ultimul preț de piață al titlurilor Sphera, se ridică la 35,39 milioane lei (7,43 milioane euro). Intrările recente s-au realizat la prețuri minime de la listarea companiei.

OMV Petrom și-a majorat profitul: Vânzările de carburanți și electricitate au compensat scăderea veniturilor din comercializarea gazelor CITEȘTE ȘI OMV Petrom și-a majorat profitul: Vânzările de carburanți și electricitate au compensat scăderea veniturilor din comercializarea gazelor

În prezent, titlurile Sphera se tranzacționează cu peste o treime sub prețul de 29,00 lei/acțiune al ofertei publice care a adus acest emitent la cota Bursei de Valori București în noiembrie 2017. De la începutul anului 2018, acțiunile companiei s-au înscris pe o traiectorie descedentă destul de clar conturată, așa cum se vede pe graficul atașat.

Fondurile de pensii NN au depășit o deținere de 5% din acțiunile Sphera, operatorul lanțului KFC

Reacția a fost favorabilă în piață, iar după primele 3 ore de tranzacționare titlurile Sphera se apreciat cu 6,67%, până la prețul de 19,20 lei/acțiune.

La jumătatea lunii trecute, fondurile de pensii administrate NN au raportat depășirea unei dețineri de 5% și la transporatorul național de energie electrică Transelectrica (TEL), atunci cu o valoare de piață de peste 80 milioane lei, în urma unor acumulări realizate, de asemenea, într-o zonă de minime locale pentru respectivele titluri.

În luna decembrie, fondurile NN au raportat, de asemenea, că au cumulat peste 5% din titlurile celuilalt transportator național, din piața gazelor naturale, Transgaz Mediaș (TGN). Cele 5,62% din acțiunile companiei aveau atrunci o valoare de piață de 234,42 milioane lei (50,39 milioane euro).

Cu plasamente de 2,87 miliarde lei (606,12 milioane euro) în acțiuni la sfârșitul lunii februarie, cea mai marte parte în piața românească, divizia locală a NN Group este cel mai important jucător local de la BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
sphera franchise
bvb
bursa
trangaz
nn
transelectrica
fonduri de pensii