Șeful Bundesbank spune că nu este nevoie de noi stimulente economice

Șeful Bundesbank spune că nu este nevoie de noi stimulente economice
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2019

Economia Germaniei a încetinit însă deocamdată este prea devreme pentru stimulente economice majore din partea Guvernului de la Berlin sau a Băncii Centrale Europene, a declarat sâmbătă președintele Bundesbank, Jens Weidmann, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un interviu acordat săptămânalului german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), Weidmann, care face parte și din consiliul guvernatorilor BCE, a avertizat că deteriorarea situației economice nu ar trebui să declanșeze panica. În plus, Weidmann și-a exprimat opoziția față de noi măsuri de relaxare monetară și, în special, față de ideea unor noi achiziții de obligațiuni guvernamentale de către băncile centrale, scrie Agerpres.

Ryanair închide patru baze din Spania, amenințând peste 500 de locuri de muncă CITEȘTE ȘI Ryanair închide patru baze din Spania, amenințând peste 500 de locuri de muncă

"Perspectiva actuală este una incertă. Dar nu ar trebui să cedăm pesimismului sau al acțiunii de dragul acțiunii. Cer o atenție deosebită față de achizițiile de obligațiuni guvernamentale pentru că acestea riscă să șteargă linie de demarcație dintre politica monetară și politica fiscală" a spus Jens Weidmann.

Declarațiile lui Weidmann vin cu trei săptămâni înainte de următoarea reuniune de politică monetară de la BCE. Potrivit analiștilor, BCE studiază un nou pachet de stimulente care ar urma să includă o reducere a dobânzilor, o reluare a programului de achiziții de active. În acest sens, guvernatorul Băncii Centrale a Finlandei, Olli Rehn declara săptămâna trecută că este important "să venim cu un pachet de politici semnificativ și de impact în luna septembrie".

În schimb, Jens Weidmann a subliniat că de la un anumit punct, reducerile de dobândă nu mai sunt eficiente. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bundesbank