Șeful Deutsche Boerse este investigat de procuratura germană pentru folosire de informații confidențiale

Șeful Deutsche Boerse este investigat de procuratura germană pentru folosire de informații confidențiale
scris 2 feb 2017

Procuratura germană investighează cât de avansate erau discuțiile referitoare la fuziunea dintre Deutsche Boerse și London Stock Exchange (LSE) în momentul în care directorul general al operatorului bursei germane, Carsten Kengeter, a cumpărat acțiuni în valoare de 4,5 milioane de euro la compania sa, transmite Reuters.

Kengeter a cumpărat acțiunile în 2015, în cadrul programului de remunerare a conducerii, cu doar două luni înainte ca negocierile pentru fuziune să fie anunțate public, scrie News.ro.

Procuratura din Frankfurt a anunțat joi că Kengeter este suspectat că știa despre posibilitatea fuziunii când a cumpărat acțiunile, ceea ce conform legislației germane este folosire de informații confidențiale.

”Suspiciunile inițiale au rezultat după discuțiile avute de conducerile Deutsche Boerse și London Stock Exchange, în perioada iulie/august-decembrie 2015, centrate pe posibila fuziune a celor două companii și locul unde ar putea fi înregistrată compania holding”, a ajunțat joi biroul procuraturii din Frankfurt.

Kengeter nu a comentat informațiile.

UE are un plan de restricționare a cash-ului în întreaga Europă. Economist: \ CITEȘTE ȘI UE are un plan de restricționare a cash-ului în întreaga Europă. Economist: "Numerarul este un garant al libertății individuale"

Președintele consiliului de supraveghere al Deutsche Boerse, Joachim Faber, l-a susținut miercuri seara pe Kengeter, afirmând că suspiciunile procuraturii sunt ”lipsite de fundament”.

LSE a salutat sprijinul președintelui pentru Kengeter, anunțând că așteaptă cu nerăbdare finalizarea fuziunii dintre cei doi operatori bursieri.

Procurorii au percheziționat sediul central al Deutsche Boerse din Eschborn, de lângă Frankfurt, și locuința lui  Kengeter din Frankfurt.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche boerse
london stock exchange