Șeful Rezervei Federale americane: Banca centrală va începe în acest an retragerea unor măsuri de stimulare, dar nu și majorarea dobânzilor

Șeful Rezervei Federale americane: Banca centrală va începe în acest an retragerea unor măsuri de stimulare, dar nu și majorarea dobânzilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2021

Președintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Jerome Powell, a indicat că banca centrală va începe probabil în acest an să retragă o parte din măsurile de stimulare, dar că majorarea dobânzilor mai are de așteptat, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un discurs mult-așteptat la reuniunea anuală a Fed de la Jackson Hole, Wyoming, desfășurată online, Powell a spus că economia a ajuns într-un moment în care nu mai are atât de multă nevoie de sprijin prin politica monetară, scrie News.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Asta înseamnă că Fed va începe probabil să reducă volumul de obligațiuni pe care le cumpără lunar, înainte de sfârșitul acestui an, pe măsură ce progresele economice vor continua.

Pe baza declarațiilor altor oficiali ai băncii centrale, un anunț în acest sens ar putea veni cel mai devreme la ședința de politică monetară din 21-22 septembrie.

”Momentul și ritmul reducerii achizițiilor de active nu vor avea rolul să dea un semnal privind momentul majorării dobânzilor, pentru care avem un test diferit și mult mai stringent”, a afirmat Powell în remarcile pregătite pentru summitul virtual.

Acesta a adăugat că în timp ce inflația se află în jurul țintei de 2% a Fed, ”mai avem mult de parcurs pentru a atinge nivelul maxim al angajărilor”, care este al doilea obiectiv major al băncii centrale, înainte de a începe majorarea dobînzilor.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Piețele au reacționat pozitiv la comentariile lui Powell, astfel că principalii indici bursieri americani au atins niveluri record, în timp ce randamentele obligațiunilor guvernamentale au scăzut.

Powell a mai explicat în discursul său de ce consideră că accelerarea inflației este tranzitorie și că aceasta va încetini la nivelul țintit de banca centrală.

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe

”Nivelul actual al inflației este, desigur, un motiv de îngrijorare. Dar această îngrijorare este temperată de un număr de factori care sugerează că aceste date ridicate vor fi probabil temporare”, a spus acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerva federală
economie sua