Șeful Snap a primit un bonus de 825 milioane dolari pentru listarea companiei

Șeful Snap a primit un bonus de 825 milioane dolari pentru listarea companiei
scris 11 mar 2017

Directorul general al Snap, Evan Spiegel, a primit un bonus de peste 825 milioane de dolari pentru listarea cu succes a creatorului aplicației multimedia Snapchat pe bursa de la New York. Bonusul, acordat sub formă de acțiuni, are rolul să-l motiveze pe șeful Snap “în vederea creșterii afacerilor”.

În baza unui acord cu investitorii, Spiegel a primit săptămâna aceasta un pachet de 3% din acțiunile Snap (peste 37,44 milioane de acțiuni), scrie Recode. La prețul de 22,04 dolari/acțiune consemnat la închiderea tranzacțiilor vineri, pachetul este evaluat la 825,34 milioane de dolari.

La începutul lunii, dezvoltatorul Snapchat a atras 3,4 miliarde de dolari în cadrul celei mai mari oferte publice inițiale din SUA de la listarea Alibaba, evaluând compania la circa 24 miliarde de dolari.

Un liceu din California a câștigat 24 de milioane de dolari din oferta inițială a Snap CITEȘTE ȘI Un liceu din California a câștigat 24 de milioane de dolari din oferta inițială a Snap

Acțiunile Snap au avut o evoluție spectaculoasă în primele ședințe de tranzacționare, când au crescut cu peste 50% raportat la prețul de listare, de 17 dolari/unitate, însă ulterior entuziasmul investitorilor s-a mai diminuat.

Vineri, titlurile companiei au închis cu un declin de 0,14%, la 22,04 dolari/unitate, conferind Snap o valoare de piață de 26,24 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
snap
snapchat
evan spiegel
bonus
listare
actiuni