Șeful UniCredit vrea să accelereze proiectul de separare a activelor din străinătate

Șeful UniCredit vrea să accelereze proiectul de separare a activelor din străinătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2020

Directorul general de la grupul bancar italian UniCredit, Jean Pierre Mustier, este interesat să accelereze planurile privind plasarea activelor din străinătate într-un sub-holding din Germania, care să fie separat de operațiunile din Italia, a declarat marți pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UniCredit activează în 14 țări din Europa, cu operațiuni semnificative în Germania și Austria precum și în Europa Centrală și de Est. Banca obține mai mult de jumătate din veniturile sale în afara Italiei. De aproximativ un an, grupul bancar analizează o posibilă separare a operațiunilor din Italia de cele din străinătate, în încercarea de a îmbunătăți costurile de finanțare ale singurei bănci italiene de importanță sistemică la nivel global, scrie Agerpres.

Cotidianul italian Il Sole 24 Ore a publicat marți un articol potrivit căruia Jean Pierre Mustier ar dori să supună aprobării Consiliului de Administrație, până la finele acestui an, proiectul de separare a activelor din străinătate. Il Sole 24 Ore susține că boardul UniCredit are opinii împărțite cu privire la acest subiect și ar prefera să aștepte până la numirea unui nou Consiliu de Administrație.

IKEA va răscumpăra mobilierul pe care clienții nu îl mai doresc CITEȘTE ȘI IKEA va răscumpăra mobilierul pe care clienții nu îl mai doresc

La rândul său, sursa citată de Reuters a dezvăluit că Jean Pierre Mustier ar dori să accelereze proiectul fără a aștepta numirea unui nou board, adăugând însă că este posibil să apară dificultăți tehnice semnificative, de exemplu cu privire la legarea sistemelor IT ale băncii.

În prezent UniCredit este în mijlocul unui proces de selectare a unui nou președinte iar numirea ar putea avea consecințe asupra viitoarei strategii a băncii.

Potrivit surselor citate de Reuters, această divizare a activelor ar putea facilita fuziunile, deschizând calea pentru ca UniCredit să poată demara o fuziune internațională pentru operațiunile sale din străinătate precum și o combinație a activelor din Italia.

Publicația Il Sole 24 Ore susține că UniCredit ar putea lista ulterior un pachet de 49-50% din acțiunile viitoarei companii de tip sub-holding, înființată pentru a gestiona activele sale din străinătate, la Bursa de Valori de la Frankfurt.

Analiștii susțin că prin crearea unei distanțe între Italia și activele sale din Germania, Austria, Europa de Est și Turcia, UniCredit ar putea să le diminueze identitatea italiană și ratingul de țară asociat Italiei, astfel încât valoarea acestor active să crească.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
jean pierre mustier