Serviciile financiare alternative câștigă teren și în România. Cele mai folosite aplicații

Serviciile financiare alternative câștigă teren și în România. Cele mai folosite aplicații
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2019

16% dintre românii utilizatori de internet folosesc în prezent servicii financiare alternative, încrederea fiind cel mai important aspect de care s-a ținut cont, arată studiul „Digital ®Evolution: Connected Consumer Monitor”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totodată, sunt apreciate lipsa birocrației (37%), alimentarea foarte rapidă a cardului propriu (34%), transferurile instante către alți deținători de servicii financiare alternative (30%), cursul de schimb avantajos (29%), posibilitatea retragerii de bani de la orice bancomat, fără comision (28%) sau sistemul bine securizat (27%). 

Brandurile cu cea mai ridicată notorietate sunt Telekom Banking (41%), Orange Money (21%), iCARD (9%), Revolut (7%) și Monese (6%).

Autoturisme Dacia, rechemate în service CITEȘTE ȘI Autoturisme Dacia, rechemate în service

Cele mai folosite servicii financiare alternative sunt  Telekom Banking, care înregistrează o rată de utilizare în rândul populației utilizatoare de internet de 7%, fiind urmat de Orange Money - cu 3% și Revolut, respectiv Monese - ambele cu 2%.

Telekom Banking reprezintă tot prima opțiune (11%) și atunci când este analizată probabilitatea ca un român, utilizator de internet, să folosească în viitor serviciile financiare alternative. Orange Money este menționat de 7% dintre respondenți, iar iCARD de un procent de 3%.  

Studiul a fost realizat în luna noiembrie 2018. Universul cercetării a fost reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, rezidente în mediul urban și rural și utilizatoare de internet. Volumul eșantionului a fost de 1.123 respondenți.

viewscnt
Afla mai multe despre
servicii financiare alternative
telekom banking
orange money
revolut