Shein vrea să iasă pe bursă în SUA la valoarea de 90 miliarde dolari

Shein vrea să iasă pe bursă în SUA la valoarea de 90 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2023

Compania chinezească Shein vizează o evaluare de până la 90 miliarde dolari, adică aproximativ 84 miliarde EUR, pentru a pregăti o ofertă publică inițială (IPO) în Statele Unite, potrivit unor surse citate de TechCrunch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Anterior, Shein a fost evaluată cu suma de 64 miliarde dolari, într-o altă rundă de finanțare de la începutul acestui an, potrivit sursei citate.

Creșterea salariului minim în Europa Centrală sporește riscurile inflaționiste CITEȘTE ȘI Creșterea salariului minim în Europa Centrală sporește riscurile inflaționiste

În plus, noul gigant al modei online, rivalul actual al Zara și H&M, a atins o evaluare de 100 miliarde de dolari în aprilie 2022, arată StartUp Cafe.

Shein a apărut în anul 2008 în Nanjing, China, de antreprenorul Chris Xu, sub numele de SheInside.

La început, site-ul vindea rochii de mireasă provenite din Guangzhou, dar în 2014, și-a cumpărat propriul sistem de lanț de aprovizionare și în 2015 s-a extins în țări ca Spania, Franța, Rusia, Italia și Germania, potrivit Vox.

Compania chinezească a fost printre primele care analizau date pentru a anticipa cererea clienților și pentru a produce loturi mici de haine ca să mențină costurile de inventar scăzute.

Acum, Shein se confruntă cu provocări în ceea ce privește procesele de încălcare a drepturilor de autor, criticile din partea ecologiștilor și concurența din partea Temu, un alt site de eCommerce chinezesc.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
shein
bursa
sua