Siemens Healthineers, prezentă și în România, a atras 4,2 miliarde euro pe bursa din Frankfurt. Acțiunile urcă cu 7%

Siemens Healthineers, prezentă și în România, a atras 4,2 miliarde euro pe bursa din Frankfurt. Acțiunile urcă cu 7%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 mar 2018

Conglomeratul industrial german Siemens a obținut 4,2 miliarde de euro din vânzarea unei participații de 15% la divizia din domeniul sănătății Healthineers, prezentă și în România, într-una dintre cele mai mari listări din Germania și Europa din ultimii ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Siemens a vândut, joi, 150 milioane de acțiuni Healthineers la un preț de 28 euro pe unitate, aproape de limita inferioară a intervalului indicativ de 26-31 euro pe unitate stabilit înaintea lansării ofertei publice inițiale, scrie Reuters.

Prețul evaluează divizia la 28 miliarde de euro, sub estimările inițiale de aproximativ 40 miliarde de euro. Oferta este totuși una dintre cele mai mari din ultimii ani, atât pentru bursa din Frankfurt, cât și la nivel european. Cea mai recentă operațiune de o amploare similară în Frankfurt a fost listarea diviziei de regenerabile a RWE în 2016, când grupul energetic a atras 4,6 miliarde de euro.

SIF Muntenia propune distribuirea a 55% din profitul net de anul trecut sub formă de dividende. Randamentul dividendului este de 3,6%. CITEȘTE ȘI SIF Muntenia propune distribuirea a 55% din profitul net de anul trecut sub formă de dividende. Randamentul dividendului este de 3,6%.

Acțiunile Healthineers au debutat la prețul de 29,10 euro pe unitate vineri și s-au apreciat ulterior cu până la 7,5% raportat la prețul de listare, până la 30,08 euro.

Healthineers, brand sub care funcționează divizia Siemens Healthcare din mai 2016, este unul dintre cei mai importanți furnizori de infrastructură medicală din lume, lider pe piața de imagistică medicală, diagnoză de laborator și IT clinic.

Subsidiara din România a raportat afaceri de 74,22 milioane de lei în 2016, primul an de funcționare, și o pierdere de 2,8 milioane de lei, în condițiile în care cheltuielile au depășit veniturile cu circa 3 milioane de lei.

Healthineers este prezentă, pe lângă Germania și România, în alte peste 70 de țări, având 47.000 de angajați și venituri de 13,8 miliarde de euro în anul fiscal 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens healthineers
listare
actiuni
oferta publica