Coinbase a primit autorizație pentru plăți cu criptomonede în Marea Britanie și s-a aliat cu Barclays. Serviciile vor fi extinse în peste 20 de piețe europene. Compania a cumpărat recent un startup fondat de 2 români

Coinbase a primit autorizație pentru plăți cu criptomonede în Marea Britanie și s-a aliat cu Barclays. Serviciile vor fi extinse în peste 20 de piețe europene. Compania a cumpărat recent un startup fondat de 2 români
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 mar 2018

Platforma americană pentru monede virtuale Coinbase, printre cele mai mari din lume, a fost autorizată ca emitent de monedă electronică și furnizor de plăți digitale în Marea Britanie, licență care îi va permite să își extindă serviciile în alte peste 20 de piețe europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Coinbase a anunțat că a obținut o licență pentru operațiuni cu monedă electronică (e-money) de la autoritatea britanică de supraveghere financiară FCA, în baza căreia va putea emite monede virtuale și va putea furniza servicii de plată în Marea Britanie și, ulterior, în alte 23 de țări din Uniunea Europeană.

Conform termenilor pentru acordarea licenței, operațiunile Coinbase trebuie să respecte regulile stricte impuse de FCA și de Directiva pentru Serviciile de Plată, arată reprezentanții Coinbase.

Coinbase, una dintre cele mai mari platforme de schimb pentru bitcoin, a preluat echipa Memo.AI, startup fondat de trei români CITEȘTE ȘI Coinbase, una dintre cele mai mari platforme de schimb pentru bitcoin, a preluat echipa Memo.AI, startup fondat de trei români

Totodată, operatorul american a încheiat și un parteneriat important cu Barclays pentru furnizarea de servicii prin intermediul Schemei de Plăți Rapide (FPS), principala infrastructură de transfer de bani din Marea Britanie, scriu Financial Times și Business Insider.  

“Vrem să ne asigurăm că fondurile clienților sunt mereu sigure (…) un exemplu fiind separarea fondurilor, prin care bilanțurile clienților în monedă fiat vor fi separate de fondurile Coinbase și păstrate în conturi bancare diferite”, potrivit Coinbase.

În aprilie anul trecut, Barclays a devenit prima bancă britanică care a încheiat un parteneriat cu o platformă de schimb pentru criptomonede, după ce startup-ul american Circle a obținut licență pentru operațiuni cu e-monedă de la FCA.

Parteneriatul dintre Coinbase și Barclays va extinde prezența americanilor în Marea Britanie, de altfel cea mai mare piață europeană pentru companie, înaintea Elveției, Spaniei și Franței.

Coinbase și-a început activitatea în Europa în 2014. Anul trecut, numărul utilizatorilor europeni a crescut într-un ritm dublu comparativ cu celelalte piețe unde este prezentă, potrivit companiei.

Recent, Coinbase a preluat echipa startup-ului Memo.AI din San Francisco, inclusiv doi dintre cei trei români fondatori. Memo.AI a fost înființat în urmă cu doi ani de românii Mircea Pașoi, Cristian George Strat și Liana Dumitru, primii doi fiind și fondatorii startup-ului Summify, achiziționat de Twitter în 2012.

viewscnt
Afla mai multe despre
coinbase
barclays
e-moneda
autorizatie
fca
plati