Siemens vrea să listeze divizia de aparatură medicală, evaluată la 15 miliarde de dolari

Siemens vrea să listeze divizia de aparatură medicală, evaluată la 15 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2016

Grupul german Siemens intenționează să listeze la bursă divizia producătoare de aparatură medicală, evaluată la 15 miliarde de dolari, în cadrul strategiei de concentrare pe operațiunile de bază, din domeniul electrificării, automatizării și digitalizării, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul a fost făcut odată cu publicarea rezultatelor financiare aferente trimestrului al patrulea fiscal, încheiat în septembrie, scrie News.ro.

Profitul net al grupului a crescut cu 18% în perioada respectivă, la 1,18 miliarde de euro, confirmând așteptările analiștilor.

Profitul diviziei industriale a stagnat la 2,45 de miliarde de euro, dar a depășit estimările analiștilor, de 2,41 miliarde de euro.

Hidroelectrica rămâne cea mai profitabilă companie de stat: a obținut un profit brut de 1,13 miliarde lei la 9 luni CITEȘTE ȘI Hidroelectrica rămâne cea mai profitabilă companie de stat: a obținut un profit brut de 1,13 miliarde lei la 9 luni

Directorul general al Siemens, Joe Kaeser, a spus că momentul și mărimea plasamentului de acțiuni la divizia de echipamente medicale vor depinde de condițiile din piață, între alți factori. El consideră că listarea va întări poziția diviziei medicale în cadrul grupului.

Siemens a mai efectuat în trecut listări parțiale, separări, a constituit companii mixte, dar a și vândut integral divizii, pentru a ieși din afacerile cu semiconductori, corpuri de iluminat, industria auto și comunicații, între altele.

Comenzile au scăzut cu 13%, la 20,3 miliarde de euro, din cauza bazei ridicate de comparație de anul trecut, când Siemens a obținut un număr de contracte mari, fiind sub așteptările analiștilor, de 21,4 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens