Silicon Valley Bank a dat prime cu câteva ore înainte de faliment

Silicon Valley Bank a dat prime cu câteva ore înainte de faliment

Foto dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2023

Silicon Valley Bank (SVB) le-a acordat prime anuale angajaților, cu doar câteva ore înainte ca autoritățile americane să pună capăt activității instituției, ”bonusuri” prevăzute de mult timp, potrivit unor angajați ai băncii, dezvăluie site-ul Axios.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Angajați SVB au povestit și altor publicații americane că primele anuale se acordau în mod tradițional în doua zi de vineri din martie, arată news.ro.

Reguli noi în restaurante, începând de mâine. Ce trebuie scris în meniu CITEȘTE ȘI Reguli noi în restaurante, începând de mâine. Ce trebuie scris în meniu

Suma acestor ”bonusuri” - frecvente în sistemul bancar - este însă necunoscută pentru moment.

Un site american de recrutare evaluează însă la 12.000 de dolari suma primelor acordate asociaților SVB și la 140.000 de dolari suma primelor acordate conducerii SVB.

VIDEO Cum arată acum tronsonul A0 de la DN1 la A3 ce ar putea fi gata chiar din acest an CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată acum tronsonul A0 de la DN1 la A3 ce ar putea fi gata chiar din acest an

Potrivit Bloomberg, angajații SVB erau în 2018 - cu un salariu mediu de 250.683 de dolari la acel moment - unii dintre cei mai bine plătiți salariți ai băncilor americane cotate pe bursă.

În pofida faptului că era prevăzută de mult timp, plata acestor prime ridică întrebări.

Ea a avut loc vineri dimineața, în plin ”bank run” - momentul în care clienți SVB, cuprinși de panică, încercau să-și recupereze banii pe care i-au depus, pentru a nu pierde totul.

În zadar, însă, SVB nu mai dispunea de lichiditățile necesare pentru a face față acestui val de cereri și a sfârșit prin a fi închisă.

Numai angajații americani ai SVB au încasat prima aferentă lui 2022 vineri.

Angajații internaționali ai băncii urmau să încaseze această primă mai târziu, în martie, însă nu o vor mai face.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca
faliment