Soros a renunțat la UiPath după doar câteva luni

Soros a renunțat la UiPath după doar câteva luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2022

Investitorul miliardar George Soros a renunțat la participația sa minoritară în UiPath, în valoare de 4 milioane de dolari, după doar câteva luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Fondul Soros Fund Management a cumpărat 60.000 de acțiuni UiPath în trimestrul al doilea al anului trecut, deținere evaluată la 4,076 milioane de dolari în funcție de cotațiile de atunci.

La prețurile curente, pachetul de acțiuni ar valora 2,27 milioane de dolari.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Soros a renunțat însă la investiția în compania fondată de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă în trimestrul al treilea, relevă date analizate de Profit.ro.

Acțiunile UiPath s-au depreciat puternic începând cu a doua jumătate a anului trecut, în pofida rezultatelor financiare care au depășit estimările analiștilor.

De la listarea companiei pe bursa din New York, în aprilie 2021, capitalizarea UiPath a scăzut cu mai mult de o treime, de la peste 29 miliarde de dolari la 19,93 miliarde de dolari în funcție de prețul de la închiderea tranzacțiilor vineri.

Titlurile companiei au fost afectate și de volatilitatea ridicată din ultimele luni, în condițiile în care investitorii și-au restrâns pozițiile pe acțiunile companiilor din tehnologie, considerate supraevaluate.

De la începutul anului, acțiunile UiPath s-au depreciat cu 12%, comparativ cu un declin de 13,4% la nivelul indicelui Nasdaq Composite.

viewscnt
Afla mai multe despre
george soros investitie uipath
soros uipath
actiuni uipath
daniel dines