SUA: Fed a împrumutat băncilor americane 12 miliarde de dolari în această săptămână

SUA: Fed a împrumutat băncilor americane 12 miliarde de dolari în această săptămână
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2023

Banca centrală americană (Fed) a anunțat că, de duminică, a împrumutat aproape 12 miliarde de dolari băncilor americane, în cadrul noului său dispozitiv, anunțat după falimentul SVB, pentru a le permite acestora să onoreze cererile de retragere ale clienților lor, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fed s-a angajat duminică să împrumute băncilor fondurile necesare, într-un comunicat comun cu Departamentul Trezoreriei și cu autoritatea de reglementare bancară, FDIC. Cei trei au prezentat o serie de măsuri menite să liniștească persoanele și întreprinderile, scrie Agerpres.

FOTO Start la prima secțiune de autostradă în zona montană din istoria României CITEȘTE ȘI FOTO Start la prima secțiune de autostradă în zona montană din istoria României

Instituția monetară a mai indicat joi că, prin programul său obișnuit de împrumuturi pe termen foarte scurt, a împrumutat băncilor 152 de miliarde de dolari în cursul săptămânii trecute, față de abia 5 miliarde săptămâna precedentă.

În cele din urmă, 142,8 miliarde de dolari au fost împrumutate celor două entități create de autoritățile de reglementare americane pentru a succeda lui Silicon Valley Bank (SVB) și Signature Bank, închisă automat duminică de autoritatea de reglementare americană.

A treia bancă, Silvergate, apropiată de mediul criptomonedelor, a fost, de asemenea, închisă. Joi, First Republic, a 14-a bancă americană după mărimea activelor și aflată în centrul furtunii de câteva zile, a fost salvată de 11 mari bănci americane. Acestea s-au angajat să plătească un total de 30 de miliarde de dolari în depozite.

Acest lucru a mărit bilanțul Fed cu 297 de miliarde de dolari, în curs de reducere din iunie, după ce a cumpărat titluri de valoare în timpul pandemiei COVID-19 pentru a inunda piața cu lichidități și a-i permite să continue să funcționeze.

Această nouă majorare a bilanțului său ar urma să atârne în balanță marți și miercuri, în cursul următoarei ședințe a Fed, când aceasta va decide dacă va crește din nou dobânzile. Injectarea de lichidități în economie este contrară obiectivului principal al Fed, care este, în prezent, de a limita inflația.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
fed