Tesla vrea să atragă peste 2 miliarde de dolari din vânzarea de acțiuni și obligațiuni

Tesla vrea să atragă peste 2 miliarde de dolari din vânzarea de acțiuni și obligațiuni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 mai 2019

Tesla vrea să atragă peste 2 miliarde de dolari din vânzarea de acțiuni și obligațiuni convertibile, șeful producătorului auto american, antreprenorul miliardar Elon Musk, indicând că ar putea cumpăra acțiuni în valoare de 10 milioane de dolari în cadrul ofertei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile companiei s-au apreciat cu până la 5,6% pe bursa de la New York în urma anunțului.

Tesla vrea să atragă 642,3 milioane de dolari din vânzarea unui pachet de 2,72 milioane de acțiuni proprii și 1,35 miliarde de dolari din vânzarea de obligațiuni convertibile cu scadența la cinci ani. În cazul exercitării de către investitori a opțiunii de a subscrie acțiuni și obligațiuni suplimentare, suma atrasă poate urca până la 2,3 miliarde de dolari.

Tesla Model 3 a depășit în vânzări, în Europa, limuzinele de clasă medie, C Class, A4 și Serie 3, în prima lună de lansare CITEȘTE ȘI Tesla Model 3 a depășit în vânzări, în Europa, limuzinele de clasă medie, C Class, A4 și Serie 3, în prima lună de lansare

În urma operațiunii, datoriile Tesla vor crește la circa 7,4 miliarde de dolari, potrivit companiei.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, și-a exprimat interesul de a cumpăra un pachet de aproape 42.000 de acțiuni la companie, în valoare de aproximativ 10 milioane de dolari. Musk este cel mai mare acționar Tesla, cu o participație de 21,7% la finele lunii februarie.

Tesla estimează că va înregistra costuri de 2 până la 2,5 miliarde de dolari în acest an și de 2,5 până la 3 miliarde de dolari în următorii doi ani fiscali. La finele lunii martie, rezervele de numerar ale companiei se ridicau la 2,2 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Producătorul de automobile electrice a încheiat primele trei luni ale anului cu o pierdere de 702 milioane de dolari, ușor mai mică comparativ cu un rezultat negativ de 709 milioane de dolari în perioada similară din 2018.

Veniturile companiei au crescut cu peste 1 miliard de dolari, până la 4,54 miliarde de dolari, din care peste 3,5 miliarde de dolari din vânzarea de automobile.

Sedanul Model 3, lansat în prima parte a anului și în Europa, a avut o contribuție semnificativă la creșterea vânzărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni
obligatiuni convertibile
oferta actiuni
vanzare
datorii