Tolosa, FMI: Dacă primim vreo solicitare, suntem dispuși să discutăm și să analizăm

Tolosa, FMI: Dacă primim vreo solicitare, suntem dispuși să discutăm și să analizăm
Ovidiu Tempea
Ovidiu Tempea
scris 17 sep 2015

România nu va mai avea acord cu FMI după data de 26 septembrie, dar insituția internațională este pregătită să discute și să analizeze o posibilă colaborare în continuare, dacă va primi o solicitare de la autorități, a anunțat reprezentatul rezident al FMI în România și Bulgaria, Guillermo Tolosa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"După data de 26 septembrie nu mai avem acord. Dacă vom primi o solicitare, suntem dispuși să discutăm și să analizăm", a spus Tolosa la conferința anuală a Asociației Analiștilor Financiar Bancari din România (AAFBR).

Oficialul FMI a punctat că România se găsește într-o situație fiscală mult mai bună după cele trei acorduri, ceea ce este apreciat de investitori, și speră ca perspectiva de stabilitate fiscal-bugetară să nu fie afectată de zgomotul produs de noul Cod Fiscal.

Economia României va depăși în următorii trei ani economiile Cehiei, Portugaliei și Greciei

Deși România se află la periferia Europei, Tolosa crede că economia locală poate juca un rol important în piața Uniunii Europene, având o dimensiune relevantă atât geografic, cât și ca nivel al populației. El a arătat că, pe actualele previziuni, România va depăși în următorii trei ani din punct de vedere al Produsului Intern Brut economiile a trei state europene, Cehia, Portugalia și Grecia.

Oficialul FMI spune că procesul de convergență al României la zona euro ar putea fi mai rapid decât se estimează în prezent, dacă vor fi continuate eforturile în direcția reformelor structurale.

Tolosa a vorbit în primul rând despre infrastructura încă precară a României, unde, deși există fonduri disponibile de la UE, lucrurile nu au avansat în ritmul dorit.

Deși pare mai puțin important, oficialul FMI a punctat și problema continuă a arieratelor statului, care strică percepția investitorilor despre mediul de business local.

Tolosa a confirmat că FMI va trimite la București la începutul lunii octombrie o misiune tehnică pentru discuțiie privind bugetul pe anul 2016, așa cum a anunțat Profit.ro încă de săptămâna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi
tolosa