Trump avertizează că un Brexit "ușor" ar "ucide" un acord comercial între Marea Britanie și SUA, lira sterlină scade abrupt

Trump avertizează că un Brexit "ușor" ar "ucide" un acord comercial între Marea Britanie și SUA, lira sterlină scade abrupt
scris 13 iul 2018

Lira sterlină este în scădere abruptă față de dolar după ce președintele american Donald Trump a avertizat că planurile premierului britanic Theresa May de a avea un "Brexit ușor" ar putea "ucide" un eventual acord comercial între Marea Britanie și Statele Unite.

Într-un interviu acordat publicației britanice The Sun, Trump a afirmat că May a ignorat sfaturile sale în legătură cu nogocierile legate de Brexit.

"Aș fi făcut lucrurile diferit. Chiar i-am spus Theresei May cum să procedeze, dar nu a fost de acord, nu m-a ascultat", a declarat Trump.

Potrivit președintelui american, Brexit-ul "ușor" promovat de premierul britanic, în urma căruia Marea Britanie și Uniunea Europeană ar menține parțial legăturile actuale, ar "afecta cu siguranță relațiile comerciale cu SUA, din păcate într-un mod negativ". 

Euro scade spre pragul de 4,65 lei CITEȘTE ȘI Euro scade spre pragul de 4,65 lei

„Dacă fac acest lucru, aș spune că vor elimina, probabil, o relație comercială majoră cu SUA", a adăugat Trump.

Moneda britanică scade cu peste 0,6% față de dolarul american în urma publicării interviului citat. De cealaltă parte, indiele ICE Dollar, care surprinde evoluția dolarului față de un coș de valute, este în creștere cu 0,3% față de ieri.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
trump
dpnald trump
lira
may
dolar
acord