UBS avertizează - Vin decizii dureroase de concedieri, în urma preluării Credit Suisse

UBS avertizează - Vin decizii dureroase de concedieri, în urma preluării Credit Suisse
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2023

Directorul grupului bancar elvețian UBS, Sergio Ermotti, a avertizat că vor urma decizii dureroase privind concedierile, în urma preluării Credit Suisse, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Nu vom putea crea, pe termen scurt, oportunități privind locurile de muncă pentru toată lumea. Reducerile de costuri sunt parte a tranzacției", a declarat Ermotti, arată Agerpres.

JPMorgan începe concedierile la First Republic Bank CITEȘTE ȘI JPMorgan începe concedierile la First Republic Bank

"Trebuie să analizăm cu atenție baza de costuri a fiecărei organizații și a entității combinate, și să ajungem la o evoluție sustenabilă. Va fi dureros", a avertizat șeful UBS.

Cea mai mare bancă elvețiană, UBS AG, a acceptat în martie preluarea rivalei Credit Suisse, iar vineri Ermotti și-a exprimat speranța că tranzacția se va finaliza în următoarele zile.

Recent, UBS Group AG a avertizat că se așteaptă la o lovitură financiară de aproximativ 17 miliarde de dolari de pe urma preluării rivalei Credit Suisse Group AG.

UBS a estimat că va suferi un impact negativ de 13 miliarde de dolari de pe urma ajustării valorii activelor și pasivelor grupului rezultat ca urmare a combinării UBS cu Credit Suisse, primele două bănci elvețiene. De asemenea, UBS se așteaptă la costuri de aproximativ patru miliarde de dolari de pe urma posibilelor litigii și a obstacolor regulatorii apărute după anunțarea preluării Credit Suisse.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - George Iriciuc, co-fondator DevJob.ro: Suntem într-o creștere foarte frumoasă. Vrem să ne dublăm numărul de anunțuri pe platformă până la finalul anului CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - George Iriciuc, co-fondator DevJob.ro: Suntem într-o creștere foarte frumoasă. Vrem să ne dublăm numărul de anunțuri pe platformă până la finalul anului

Pe de altă parte, UBS estimează că va înregistra un câștig unic în valoare de 34,8 miliarde de dolari de pe urma așa-numitului "fond comercial negativ", apărut ca urmare a faptului că va prelua Credit Suisse pentru o sumă mult mai mică decât valoarea contabilă a celei de-a doua bănci elvețiene. Acest câștig va ajuta la absorbirea pierderilor potențiale și ar putea rezulta într-un profit peste așteptări în al doilea trimestru al acestui an, dacă UBS va reuși să finalizeze tranzacția luna viitoare, așa cum intenționează.

UBS a precizat însă că aceste estimări au caracter preliminar și cifrele finale ar putea să sufere modificări.

În luna martie a acestui an, UBS a acceptat să preia Credit Suisse pentru trei miliarde de franci elvețieni (3,4 miliarde de dolari) în acțiuni și de asemenea să preia pierderi în valoare de până la cinci miliarde de franci, în cadrul unei 'căsătorii' de urgență care a fost instrumentată de autoritățile elvețiene pe fondul unor turbulențe în industria bancară mondială. Aceasta a fost prima salvare a unei bănci de talie mondială după criza financiară din 2008 iar noua entitate creată din UBS și Credit Suisse va deveni un manager care va gestiona active în valoare de peste 5.000 de miliarde de dolari și va avea peste 120.000 de angajați la nivel mondial.

Într-un document remis U.S. Securities and Exchange Commission, UBS a dezvăluit că a fost grăbită de autoritățile elvețiene să preia Credit Suisse Group AG, precizând că a avut la dispoziție mai puțin de patru zile pentru a efectua procedurile de due diligence din cauza contextului de urgență creat de criza globală. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
credit suisse