Ucraina naționalizează banca rusă Sense Bank, una dintre cele mai importante bănci comerciale din țară

Ucraina naționalizează banca rusă Sense Bank, una dintre cele mai importante bănci comerciale din țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2023

Banca centrală a Ucrainei a anunțat că va naționaliza Sense Bank, deținută de Rusia, una dintre cele mai importante bănci comerciale din țară, și o va pune sub administrare temporară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca Națională a Ucrainei (BNU) a declarat joi, într-o declarație, că a decis ”să retragă de pe piață banca cu importanță sistemică” și a înaintat guvernului o propunere privind participarea statului la proces, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT LIVE Cătălina Luca, fondatoare AlignSpine: Ne luptăm cu producția, avem foarte multe cereri. Suntem în discuții cu mai mulți finanțatori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Cătălina Luca, fondatoare AlignSpine: Ne luptăm cu producția, avem foarte multe cereri. Suntem în discuții cu mai mulți finanțatori

Transferul ”sigur” nu va fi observat de clienți, a spus guvernatorul BNU, Andri Pișni.

Sense Bank, cu 3 milioane de deponenți, a înregistrat pierderi de 7 miliarde de grivne (189,75 milioane de dolari) în 2022, a spus banca centrală.

Mihail Fridman deține un pachet de 32,86% din ABH Holdings S.A., proprietarul majoritar al Sense Bank, în timp ce Petr Aven deține 12,4%, a anunțat banca pe site-ul său.

Miliardarii sunt parteneri pe termen lung în afaceri petroliere, bancare și de retail, care se confruntă cu sancțiuni occidentale din cauza presupuselor lor legături cu Kremlinul după invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
sense bank