Alro Slatina și-a majorat vânzările de aluminiu către terți

Alro Slatina și-a majorat vânzările de aluminiu către terți
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 21 iul 2023

Combinatul Alro Slatina și-a majorat, în al doilea trimestru, vânzările de aluminiu primar către terți cu 6% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce vânzările de aluminiu prelucrat au rămas relativ constante. Spre deosebire de anul trecut, când o treime din aluminiul primar era prelucrat cu "materialul" cliențului, combinatul doar prcesându-l, în primele luni ale acestui an majoritatea vânzărilor către terți au fost efectuate din prelucrarea metalului Alro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În perioada aprilie-iunie, Alro a vândut către terți 16.491 tone de aluminiu primar și 24.444 tone de aluminiu prelucrat (în scădere marginală, cu 0,6% față de aceeași perioadă a anului precedent).

Dacă vânzările de alumină s-au prăbușit în ultimele 3 luni, de la 3.072 tone în perioada aprilie-iunie 2022, la 863 tone, cele de bauxită au crescut spectacular, de la 171.167 tone la 276.937 tone.

Nouă emisiune de obligațiuni lansată la bursă de Bittnet Systems, un ETF al pieței de IT românești CITEȘTE ȘI Nouă emisiune de obligațiuni lansată la bursă de Bittnet Systems, un ETF al pieței de IT românești

Anul trecut, Grupul Alro a încheiat contracte de procesare cu câțiva clienți și a agreat procesarea metalului adus de aceștia, percepând un tarif de topire și procesare și returnând către aceștia un produs specific comandat, precizează compania.

Cu activitatea suspendată la 3 hale de electroliză, din cele 5 unități existente, ca urmare a exploziei costurilor la energie, combinatul Alro a raportat o prăbușire de 73,75% a câștigului pretaxare EBITDA trimestrial, la 15,83 milioane lei, de la 60,31 milioane lei în primele 3 luni ale anului trecut.

Alro Slatina (ALR) a realizat în primul triemstru, la nivel de grup, venituri din contractele cu clienții de 821,81 miliaone lei lei, în scădere cu 25,43% față de cele de 1,10 miliarde lei din exercițiul financiar precedent.

Listate la Bursa de Valori București, titlurile Alro, compania controlată indirect de omul de afaceri rus Vitali Matchitski, au închis ultima sesiune de tranzacționare la prețul de 1,625 lei/acțiune, la care capitalizarea de piață a emitentului este de 1,16 miliarde lei (263 milioane dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
bvb
bursa
aluminiu