UE a decis cine va conduce Banca Europeană de Investiții

UE a decis cine va conduce Banca Europeană de Investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2023

UE a ales-o pe Nadia Calvino, ministrul spaniol al economiei, pentru a conduce Banca Europeană de Investiții, organismul de creditare al blocului comunitar a cărui importanță a crescut de la izbucnirea războiului din Ucraina, transmite AFP.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

„Am ajuns la o concluzie și la un consens în jurul candidaturii Nadiei Calvino ca viitor președinte al BEI”, a declarat ministrul belgian de finanțe, Vincent Van Peteghem, după o reuniune a miniștrilor de finanțe din UE la Bruxelles.

Ce îți poate aduce Moș Crăciun de la magazinul ANAF: produse și prețuri CITEȘTE ȘI Ce îți poate aduce Moș Crăciun de la magazinul ANAF: produse și prețuri

Calvino, în vârstă de 55 de ani, a fost favorită într-o cursă strânsă cu Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurență, scrie G4Media.ro.

BEI acordă împrumuturi în valoare de miliarde de euro pentru proiecte mari de infrastructură din Europa și crește în importanță deoarece se așteaptă să aibă un rol crucial în reconstrucția Ucrainei și în finanțarea pentru climă în anii următori.

Calviño este un fost funcționar al Comisiei Europene care a fost director general al departamentului de buget și este ministrul spaniol de finanțe din 2018. Ea și-a făcut cunoscute anterior ambițiile de a ocupa o funcție de conducere, depunând o ofertă nereușită pentru președinția Eurogrupului, organismul care reprezintă miniștrii de finanțe din zona euro, în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca europeană de investiții
nadia calvino