UE ar putea include în bugetul european o taxă pe tranzacțiile financiare

UE ar putea include în bugetul european o taxă pe tranzacțiile financiare
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2017

O taxă pe tranzacțiile financiare la nivelul Uniunii Europene ar putea fi inclusă în bugetul UE și să fie dedusă din alte contribuții naționale, a declarat ministrul austriac de Finanțe Hans Joerg Schelling, care coordonează lucrările legate de această taxă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Actualul buget al UE, în valoare totală de 1.000 de miliarde de euro, este aferent perioadei 2014-2020, scrie News.ro.

UE analizează surse alternative de venituri, în special în anticiparea retragerii Marii Britanii, care este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul european.

”Cred că Europa are acum oportunitatea de a discuta întrebări legate de veniturile europene”, a spus Schelling parlamentarilor austrieci, adăugând că o taxă pe tranzacțiile financiare ar funcționa doar dacă vor participa toate statele europene.

Asociația service-urilor auto: Proprietarii de mașini cu RCA vor fi liberi să-și repare mașina în orice service CITEȘTE ȘI Asociația service-urilor auto: Proprietarii de mașini cu RCA vor fi liberi să-și repare mașina în orice service

Statele membre și-au apărat în mod tradițional dreptul de veto în cazul politicii fiscale, în special în cazul constrângerilor financiare.

Ministrul german de Finanțe Wolfgang Schaeuble a afirmat în acest an că nu se așteaptă în viitorul apropiat la un acord referitor la taxa pe tranzacțiile financiare, a cărei implementare a fost amânată în mai multe rânduri, în contextul Brexitului.

Este improbabil ca Schaeuble să își schimbe poziția înainte de alegerile parlamentare din Germania care vor avea loc în septembrie.

Ideea de a folosi taxa pe tranzacțiile financiare, între alte venituri directe, pentru a crește bugetul european a fost inclusp și într-un rtaport al fostului comisar european Mario Monti.

Veniturile directe reprezintă în prezent aproximativ 10% din bugetul UE. Astfel de fonduri ar putea proveni dintr-o parte din taxele și accizele naționale pe electricitate, carburanți sau alte venituri generate de politicile europene, potrivit raportului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
taxa
tranzactii financiare