Yahoo va răscumpăra acțiuni de 3 miliarde de dolari

Yahoo va răscumpăra acțiuni de 3 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2017

Yahoo va răscumpăra acțiuni în valoare de 3 miliarde de dolari, înainte de finalizarea acordului prin care divizia sa de Internet va fi preluată de Verizon Communications, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Yahoo, care deține o participație de 15% la compania chineză de comerț electronic Alibaba, sunt în creștere, marți, cu 0,6% în timpul tranzacțiilor electronice premergătoare deschiderii bursei din New York.

Yahoo va plăti între 50,79 dolari pe acțiuni și 44,74 dolari pe acțiune pentru răscumpărare, în baza calculelor companiei, prețului acțiunilor Alibaba și momentul răscumpărării.

VIDEO&FOTO HTC lansează U11, primul smartphone care acceptă comenzi prin strângere CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO HTC lansează U11, primul smartphone care acceptă comenzi prin strângere

Verizon a convenit în 2016 să cumpere activele Yahoo în domeniul Internetului, pentru 4,83 miliarde de dolari, în numerar. În februarie, oferta a fost redusă cu 350 de milioane de dolari, în urma informațiilor apărute în legătură cu două atacuri cibernetice de amploare împotriva conturilor clienților.

După acordul cu Verizon, Yahoo va fi redenumită Altaba, o companie holding ale cărei active vor include participația la Alibaba și o alta de 35,5% la Yahoo Japan.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
verizon