Un indice al acțiunilor la nivel global a atins un nivel record, investitorii așteptând noi măsuri de stimulare a economiei în SUA

Un indice al acțiunilor la nivel global a atins un nivel record, investitorii așteptând noi măsuri de stimulare a economiei în SUA

Sursa foto: Tijanap / dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2021

Un indice al acțiunilor la nivel global a atins vineri un nivel record, investitorii așteptând noi măsuri de stimulare a economiei în SUA, în timp ce prețurile petrolului s-au apropiat de 60 de dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din ultimul an, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele global MSCI, care reunește performanțele acțiunilor în 50 de țări, dar în care o mare pondere o au acțiunile americane, în special titlurile din sectorul tehnologiei, a avansat cu 0,57%. Indicele a consemnat cea mai bună evoluție săptămânală din ultimele trei luni, scrie News.ro.

Corpul de control al premierului verifică granturile acordate IMM în Măsura 3 de ajutor de stat. Năsui: Jumătate din finanțări, acordate pentru achiziția de apartamente! CITEȘTE ȘI Corpul de control al premierului verifică granturile acordate IMM în Măsura 3 de ajutor de stat. Năsui: Jumătate din finanțări, acordate pentru achiziția de apartamente!

Randamentele titlurilor de Trezorerie din SUA au avansat, în urma unui raportul al Departamentului Muncii care a arătat că piața muncii și-a revenit sub așteptări în ianuarie, informație care a amplificat așteptările ca Congresul să aprobe programul de ajutoare în valoare de 1.900 de miliarde de dolari al președintelui Joe Biden.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,3%, în frunte cu acțiunile Nike și Cisco. Indicele S&P 500 a urcat cu 0,4%, la un nivel record. Indicele Nasdaq Composite a avansat cu 0,6%, atingând la rândul său un nou nivel record. Toți cei trei indicii au înregistrat cea mai bună evoluție săptămânală după luna noiembrie.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,03%, dar CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 0,9%, la cel mai ridicat n ivel din ultimele două săptămâni.

Indicele pan-european STOXX 600 a consemnat cea mai bună evoluție săptămânală după luna noiembrie, avansând cu 3,5%, în poffida stagnării de vineri.

viewscnt
Afla mai multe despre
msci
actiuni
bursa