UniCredit își reduce participația deținută la Yapi Kredi Bank din Turcia

UniCredit își reduce participația deținută la Yapi Kredi Bank din Turcia
scris 2 dec 2019

Grupul bancar italian UniCredit a anunțat sâmbătă că a ajuns la un acord cu Koc Holding din Turcia privind reducerea participației sale în Yapi Kredi Bank sub 32%, ca parte a procesului de simplificare a structurii acționariatului și pentru majorarea capitalului, transmite Reuters.

Yapi este a treia mare bancă din Turcia, cu o capitalizare de piață de 3,7 miliarde de dolari, scrie News.ro.

BRD și Adela Jansen, directorul de HR, se despart \ CITEȘTE ȘI BRD și Adela Jansen, directorul de HR, se despart "amiabil" după autodenunțul făcut la Parchet pentru cadouri și bani oferiți unor funcționari CNAS. Jansen iese și din conducerea Coaliției pentru Dezvoltarea României

UniCredit, împreună cu Koc Holding, a cumpărat o participație la Yapi Kredi Bank și în prezent fiecare dintre cei doi parteneri deține aproximativ jumătate din pachetul de 82% din acțiunile băncii turcești prin intermediul unei societăți mixte, Koc Financial Services (KFS).

Conform acordului anunțat sâmbătă, Koc Holding va cumpăra participația de 50% a UniCredit în Koc Financial Services (KFS), devenind singurul proprietar al societății mixte. În același timp, KFS va vinde 31,93% din Yapi Kredi către UniCredit și 9,02% către Koc Holding.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
yapi kredi