Uniqa Asigurări a înregistrat în primul trimestru o creștere pe segmentul de asigurări non-auto

Uniqa Asigurări a înregistrat în primul trimestru o creștere pe segmentul de asigurări non-auto
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2019

Uniqa Asigurări a anunțat că a înregistrat, în primul trimestru al anului, o creștere de 21% pe segmentul de asigurări non-auto, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, înregistrând prime brute subscrise pe acest segment în valoare de 8,9 milioane de euro, conform IFRS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totodată, UNIQA Asigurări de viață a raportat, în primele trei luni, o creștere de 24% a vânzărilor de asigurări de viață, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, înregistrând prime brute subscrise pe acest segment în valoare de 4,8 milioane de euro, conform IFRS. Cele doua companii au raportat un profit de 750.000 euro în primele trei luni, scrie News.ro.

Comisia Europeană a amendat 5 bănci majore, inclusiv JPMorgan, Barclays și Citigroup, pentru formarea unor carteluri pe piața valutară CITEȘTE ȘI Comisia Europeană a amendat 5 bănci majore, inclusiv JPMorgan, Barclays și Citigroup, pentru formarea unor carteluri pe piața valutară

”În primul trimestru al anului 2019, obiectivele de reducere a expunerii în zona asigurărilor obligatorii de raspundere civilă auto și creștere pe liniile profitabile de activitate au continuat să susțină strategia de dezvoltare durabilă a companiilor UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de viață”, se arată în comunicat.

Asigurările non-auto și asigurările de viață au ramas principalii contributori la aceasta evoluție, înregistrând creșteri semnificative, de două cifre, față de aceeași perioadă a anului anterior. Totodata, dinamica segmentului auto a sprijinit obiectivele dezvoltării durabile.

Asigurările obligatorii de raspundere civilă auto au continuat să își restrângă impactul asupra portofoliului, înregistrând o scădere de 17% a volumului de vânzări, în timp ce asigurările facultative de tip Casco au luat un avans de 4%, comparativ cu primele trei luni din 2018.

”În total, cele două companii UNIQA au încheiat primul trimestru al anului 2019 cu prime brute subscrise situate la nivelul de 25,4 milioane de euro, generate de creșterea portofoliului pe segmentele de asigurări profitabile, marcând astfel o creștere de 10% față de rezultatele înregistrate anul trecut, pentru același interval”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniqa asigurări
asigurări non-auto