Utilizatori de criptomonede, puși să confirme prin formulare că înțeleg că se pot "frige"

Utilizatori de criptomonede, puși să confirme prin formulare că înțeleg că se pot "frige"
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2024

Platforma pentru tranzacționarea de criptomonede Coinbase a început să solicite utilizatorilor din Marea Britanie să completeze un formular de confirmare a riscului, pentru a se conforma cu noile reglementări ale Autorității de Conduită Financiară (FCA) care urmează să intre în vigoare până pe 8 ianuarie, potrivit e-mailurilor obținute de CryptoSlate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

E-mailurile solicită utilizatorilor să-și identifice tipul de investitor și să finalizeze o evaluare care recunoaște natura de risc ridicat a investițiilor în criptomonede, așa cum este definită de FCA.

VIDEO Grecia redeschide vechiul palat al regelui Filip al II-lea al Macedoniei, după lucrări de 16 ani CITEȘTE ȘI VIDEO Grecia redeschide vechiul palat al regelui Filip al II-lea al Macedoniei, după lucrări de 16 ani

„De asemenea, trebuie să finalizați o scurtă evaluare menită să confirme că înțelegeți riscurile asociate cu investiția în active cripto, care sunt considerate investiții cu risc ridicat de către FCA. Evaluarea caracterului adecvat este esențială pentru a ne ajuta să ne asigurăm că sunteți echipat pentru a lua decizii de investiții informate”, mai este explicat.

Coinbase nu este singurul schimb de criptomonede care își testează utilizatorii din Marea Britanie ca parte a eforturilor de a respecta legile locale, deoarece OKX a introdus ceva similar recent.

EXCLUSIV Românii au dat năvală să-și rezerve noul Duster. Dacia a decis să suplimenteze oferta pentru precomenzi CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Românii au dat năvală să-și rezerve noul Duster. Dacia a decis să suplimenteze oferta pentru precomenzi

Această mișcare se aliniază cu eforturile recente ale efortului de reglementare al Regatului Unit de a proteja oamenii din jurisdicțiile sale de riscurile inerente asociate industriei emergente. Mai multe firme legate de cripto, inclusiv Binance, Bybit, Nicehash, Revolut și Luno, au fost forțate să-și abandoneze serviciile din țară din cauza incapacității lor de a respecta legile.

Și autoritățile de reglementare din SUA au luat măsuri dure împotriva companiilor cripto în ultima vreme.

Bursele europene au închis în scădere, nereușind să profite de redresarea bursei de pe Wall Street CITEȘTE ȘI Bursele europene au închis în scădere, nereușind să profite de redresarea bursei de pe Wall Street

În noiembrie, Departamentul de Justiție al SUA a ajuns la o înțelegere cu gigantul criptografic Binance, în care compania a plătit mai mult de 4 miliarde de dolari, în timp ce CEO-ul său a demisionat, pledând vinovat pentru o acuzație de infracțiune, că nu a luat măsuri pentru a preveni spălarea banilor în firmă.

Între timp, Comisia pentru bursă și valori mobiliare a condus o campanie agresivă împotriva sectorului, vizând companiile cripto cu acțiuni stricte de aplicare a legii, inclusiv procese atât împotriva Coinbase, cât și împotriva rivalei Binance, care susțin că firmele sunt implicate în tranzacții ilegale cu valori mobiliare.

viewscnt
Afla mai multe despre
coinbase
cripto