Victima FTX: Creditorul de criptomonede Genesis a concediat 30% din personal și ar putea cere protecția împotriva falimentului

Victima FTX: Creditorul de criptomonede Genesis a concediat 30% din personal și ar putea cere protecția împotriva falimentului
scris 6 ian 2023

Creditorul de criptomonede Genesis Global Trading a concediat 30% din personal și ia în considerare posibilitatea de a cere protecție împotriva falimentului în baza Capitolului 11 din Codul falimentului din SUA, potrivit unor surse Wall Street Journal.

Concedierile nu s-au limitat la un singur departament, ci au fost făcute în întreaga companie, potrivit surselor. Genesis mai are 145 de angajați după disponibilizările de joi.

Meta Platforms - înfrângere majoră care poate submina grav afacerile sale de publicitate de pe Facebook și Instagram. Una dintre cele mai importante hotărâri de când UE a adoptat o lege istorică CITEȘTE ȘI Meta Platforms - înfrângere majoră care poate submina grav afacerile sale de publicitate de pe Facebook și Instagram. Una dintre cele mai importante hotărâri de când UE a adoptat o lege istorică

Acum, Genesis colaborează cu banca de investiții Moelis & Co. pentru a-și evalua opțiunile și ia în calcul inclusiv o potențială depunere a unei cereri de intrare în restructurare, în baza Capitolului 11. O astfel de procedură permite continuarea activității, iar managementul companiei continuă să își exercite atribuțiile, însă sub supravegherea instanței.

Creditorul cripto este una dintre firmele de active digitale care se luptă pentru supraviețuire. Anul trecut a fost marcat de o serie de falimente în industria cripto, după ce Rezerva Federală a crescut ratele dobânzilor. Eșecurile din sector s-au răsfrânt asupra altor companii, demonstrând interconectarea industriei în curs de dezvoltare. Fed a semnalat că va continua să crească ratele de dobândă, așa că investitorii nu sunt foate optimiști.

GRAFICE Lupta băncilor pe bani a luat o pauză CITEȘTE ȘI GRAFICE Lupta băncilor pe bani a luat o pauză
Genesis a suferit pierderi abrupte din cauza împrumuturilor pe care le-a acordat firmei de tranzacționare Alameda Research și fondului Three Arrows Capital. Atât Alameda, cât și Three Arrows au intrat în faliment anul trecut.
 
"Pe măsură ce continuăm să navigăm printre provocările fără precedent din industrie, Genesis a luat decizia dificilă de a reduce numărul de angajați la nivel global. Aceste măsuri fac parte din eforturile noastre continue de a merge înainte cu afacerea", a declarat o purtătoare de cuvânt a Genesis.
 
Vara trecută, Genesis a redus cu 20% forța de muncă, de 260 de persoane la acel moment, și CEO-ul Michael Moro a demisionat - după ce Three Arrows a fost lichidată. Genesis acordase fondului un împrumut de 2,4 miliarde de dolari cu o garanție de 50%. 
 
Problemele s-au adâncit odată cu prăbușirea FTX. Genesis a împrumutat sute de milioane de dolari firmei-soră a FTX, Alameda Research, înainte de prăbușirea acesteia în noiembrie, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
ftx
genesis