Indicii americani au scăzut cu peste 1%, în contextul în care rezistența pieței muncii sperie investitorii

Indicii americani au scăzut cu peste 1%, în contextul în care rezistența pieței muncii sperie investitorii

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 ian 2023
Principalii indici de pe Wall Street au pierdut joi peste 1%, în condițiile în care datele privind piața americană a muncii au redus speranțele că Rezerva Federală ar putea întrerupe în curând ciclul de majorare a dobânzilor.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
 
Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 1,02%. S&P 500 a scăzut cu 1,16%, în timp ce Nasdaq Composite a închis în coborâre cu 1,47%.
GRAFIC Explozie de preț pentru acțiunile Conpet. Pot merge mai sus? Repere tehnice de tranzacționare CITEȘTE ȘI GRAFIC Explozie de preț pentru acțiunile Conpet. Pot merge mai sus? Repere tehnice de tranzacționare

Raportul de joi al ADP privind ocuparea forței de muncă a arătat o creștere peste așteptări a locurilor de muncă în sectorul privat în decembrie. Un alt raport a arătat că cererile săptămânale de șomaj au scăzut. Departamentul Muncii va publica vineri datele oficiale privind evoluția locurilor de muncă.

Miercuri, un alt set de date a arătat o scădere moderată a locurilor de muncă vacante în SUA. Deși o piață a muncii puternică ar fi de obicei considerată un semn de forță economică, investitorii o văd în prezent ca pe un motiv de îngrijorare, deoarece încurajează Fed să mențină ratele dobânzilor la un nivel ridicat.
 
"Este foarte clar că veștile bune pe piața muncii înseamnă vești proaste pentru bursă. Datele arată că piața muncii este foarte rezistentă", a declarat Anthony Saglimbene, responsabil de strategie la Ameriprise, citat de Reuters.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
fed
piata muncii
somaj
dobanzi