Efectul FTX: Brokerul Genesis suspendă activitatea diviziei de creditare, invocând cereri de retragere “anormale” . Colapsul riscă să afecteze și alți creditori de criptomonede, deja un nou faliment la orizont

Efectul FTX: Brokerul Genesis suspendă activitatea diviziei de creditare, invocând cereri de retragere “anormale” . Colapsul riscă să afecteze și alți creditori de criptomonede, deja un nou faliment la orizont
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 nov 2022

Brokerul de criptomonede Genesis Trading Global a suspendat retragerile și rambursările de fonduri la divizia sa de creditare, în urma prăbușirii platformei de tranzacționare FTX.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

“FTX a creat turbulențe fără precedent pe piață, ceea ce a dus la cereri de retragere anormale, care au depășit lichiditățile noastre actuale”, a anunțat compania.

Genesis a precizat va prezenta un plan pentru activitatea de creditare săptămâna viitoare.

Căderea platformei crypto FTX și povestea creatorului său, omul care a ajuns în câteva zile de la 25 de miliarde de dolari, la zero CITEȘTE ȘI Căderea platformei crypto FTX și povestea creatorului său, omul care a ajuns în câteva zile de la 25 de miliarde de dolari, la zero

Denumită Genesis Global Capital, divizia de creditare a Genesis deținea un portofoliu de credite active în valoare de peste 2,8 miliarde de dolari la finele lunii septembrie.

Printre partenerii de creditare ai Genesis Global Capital se numără și Gemini Trust, platforma de criptomonede fondată de frații Winklevoss, care s-a extins recent în România.

Gemini și-a suspendat programul de creditare derulat cu Genesis, potrivit Bloomberg.

Genesis a subliniat că serviciile de tranzacționare și custodie nu sunt afectate de măsură, precizând că Genesis Trading este capitalizată și operată independent de celalte unități din grup.

Genesis este subsidiară a grupului Digital Currency Group, care mai deține CoinDesk, Foundry, Grayscale Investments, precum și platforma de tranzacționare a criptomonedelor Luno.

Colapsul FTX trecută riscă să afecteze și alți creditori de criptomonede, ca BlockFi și Voyager Digital. Potrivit Wall Street Journal, BlockFi este pe cale să își declare falimentul, din cauza expunerii semnificative la FTX.

EXCLUSIV Controlul Concurenței la bănci: Inspectorii au căutat probe de cartel pe ROBOR în telefoanele, calculatoarele, e-mailurile și mesageriile președinților băncilor, șefilor de Trezorerie și dealerilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Controlul Concurenței la bănci: Inspectorii au căutat probe de cartel pe ROBOR în telefoanele, calculatoarele, e-mailurile și mesageriile președinților băncilor, șefilor de Trezorerie și dealerilor

BlockFi a suspendat retragerile clienților săptămâna trecută.

Între timp, Voyager Digital, care urma să fie preluată de FTX într-o tranzacție de 1,4 miliarde de dolari (din care 51 milioane de dolari în numerar), își caută un alt cumpărător care să o salveze din faliment.

FTX câștigase, în septembrie, o licitație pentru achiziția activelor Voyager.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
genesis trading
suspendare retrageri genesis
contagiune ftx
prabusire ftx.com
gemini trust
fratii winklevoss
blockfi
voyager digital