Visa: Piața cardurilor va crește cu 20-25% în acest an

Visa: Piața cardurilor va crește cu 20-25% în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2017

Piața plăților cu cardul a crescut anul trecut cu 20-25% anul trecut, atât din punct de vedere al numărului de tranzacții, cât și al valorii tranzacțiilor, iar trendul se va păstra și în acest an, în contextul implementării legii cashback de la 1 ianuarie, iar Visa ar putea crește peste acest ritm în acest an, în contextul accelerării pe segmentul plăților contactless, a declarat joi, pentru News.ro, directorul adjunct de țară în cadrul companiei de tehnologii de plată Visa România, Elena Ungureanu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volumul total al plăților cu cardul a fost anul trecut de 48 miliarde lei, potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR). Piața a avansat anul trecut cu 20-25%, atât ca număr de tranzacții, cât și ca valoare, ritm care se va menține în acest an, dar Visa ar putea crește peste ritmul pieței, în contextul avansului puternic al plăților contactless, consideră Ungureanu.

”Pe segmentul de carduri contactless, anul trecut am avut o creștere de patru ori a numărului de plăți și de cinci ori a valorii tranzacțiilor, față de 2015. Trendul va accelera în acest an. Sperăm să depășim ritmul pieței în acest an”, a declarat Ungureanu.

Toate noile terminale de plată sunt contactless, iar băncile estimează că, până în 2020, toate terminalele din Europa vor fi contactless, pe măsură ce sunt înlocuite cele vechi.

Conducerea BRD propune un dividend de 0,73 lei/acțiune, în timp ce doi acționari minoritari cer un dividend de 1,04 lei și răscumpărări de acțiuni CITEȘTE ȘI Conducerea BRD propune un dividend de 0,73 lei/acțiune, în timp ce doi acționari minoritari cer un dividend de 1,04 lei și răscumpărări de acțiuni

Implementarea legii cashback, de la 1 ianuarie, care introduce obligativitatea acceptării plăților electronice, va contribui la menținerea trendului ridicat obținut anul trecut, consideră reprezentantul Visa, în contextul în care această măsură va contribui și la reducerea economiei subterane.

Potrivit unui studiu publicat de firma de consultanță AT Kearney acum doi ani, economia subterană avea, în România, o valoare de circa 28% din Produsul Intern Brut (PIB).

Principalul competitor al Visa, pe piața tehnologiilor de plată, este Mastercard.

viewscnt
Afla mai multe despre
visa
carduri