Volumele scad abrupt la BVB

Volumele scad abrupt la BVB

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 nov 2023

Într-o sesiune de corecții, nicio acțiune de la cota bursei românești nu a depășit pragul unor tranzacții de 1 milion de euro pe piața reglementată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o săptămână fără raportări macroeconomice majore sau decizii de politică monetară în țările industrializate, bursele mari ale lumii sunt la a 2-a sesiune de oscilații neconcludente după raliul furibund din primele zile ale acestei luni.

În acest peisaj, piața de acțiuni de la București s-a ancorat într-o zonă a maximelor istorice, dar investitorii ezită să cumpere pachete mai mari pe noile culmi. Pe de altă parte, nici nu se grăbesc la marcarea de profituri, fapt care face ca sesiunile de corecții să fie caracterizate de lichiditate mică.

Profitul OMV Petrom s-a redus cu două treimi CITEȘTE ȘI Profitul OMV Petrom s-a redus cu două treimi

Într-o discuție cu Profit.ro, directorul general al Bursei de Valori București, Adrian Tănase, afirmase că are îndoieli față de sustenabilitatea volumelor sporite care au caracterizat lunile ce au urmat ofertei publice primare de la Hidroelectrica (H2O).

Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 36,68 milioane lei (7,38 milioane euro) și acesta ajutat de un transfer special cu 4,00 milioane de acțiuni Infinity Capital Investments (SIF5), a cărei valoare s-a ridicat la 6,88 milioane lei.

Aceasta a depășit orice simbol de la cota pieței reglementate, unde cu tranzacții de 4,73 milioane lei, titlurile Hidroelectrica au fost cele mai lichied într-o ședință în care cotația a avansat cu 0,43%, până la prețul de 118,00 lei/acțiune.

Declin drastic de profitabilitate pentru Prefab. Directorul Marian Miluț reclamă etapa de incertitudini și inflația care descurajează consumul de materiale de construcții CITEȘTE ȘI Declin drastic de profitabilitate pentru Prefab. Directorul Marian Miluț reclamă etapa de incertitudini și inflația care descurajează consumul de materiale de construcții

Acestea au fost urmate de acțiunile bancare ce au suferit deprecieri consistente. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au pierdut 0,96%, până la prețul de 22,60 lei/acțiune, pe o activitate de 3,41 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au suferit un recul de 2,13%, până la prețul de 17,48 lei/acțiune, pe transferuri de 2,97 milioane lei.

Tot pe segmentul emitenților cu capitalizare mare, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 1,44%, până la prețul de 0,5480 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,84 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au retras cu 0,37%, până la prețul de 0,5370 lei/acțiune, în circumstanțele unor schimburi însumând 2,54 milioane lei.

CEO-ul JP Morgan vinde acțiuni ale băncii în valoare de 140 milioane dolari CITEȘTE ȘI CEO-ul JP Morgan vinde acțiuni ale băncii în valoare de 140 milioane dolari

Sunt mișcările care au tras decisiv în jos piața. Indicele compozit BET-XT a pioerdut 0,50%, indicele energetic a avut un declin de 0,40% și indicele reprezentativ s-a corectat cu 0,64%, până la nivelul de 14.542,76 de puncte, impuls care nu are semnificație tehnică și păstrează intactă secvența unor maxime și minime din ce în ce mai ridicate ce caracterizează trendul ascendent conform teoriei lui Dow.

Volumele scad abrupt la BVB

Pe contrasens față de restul pieței, indicele financiar BET-FI a urcat cu 0,38%, până la nivelul de 57.585,06 de puncte. Din structura acestuia, titlurile Lion Capital (LION) au câștigat 1,69%, până la prețul de 2,41 lei/acțiune.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
hidroelectrica