Wall Street deschide în creștere, cu impuls din partea tehnologiei. Nvidia urcă cu peste 4%

Wall Street deschide în creștere, cu impuls din partea tehnologiei. Nvidia urcă cu peste 4%
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 mar 2024
După pesimismul recent, acțiunile americane au deschis în creștere ședința de luni, conduse de Nvidia. Investitorii de pe Wall Street aștepta o conferință cheie privind inteligența artificială și indiciile legate de politica monetară care vor veni din partea Rezervei Federale în cursul acestei săptămâni.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
S&P 500 crește 0,9%, iar Nasdaq Composite, cu 1,3%.
COBie – Cheia Digitalizării în proiectarea, execuția și operarea clădirilor CITEȘTE ȘI COBie – Cheia Digitalizării în proiectarea, execuția și operarea clădirilor

Nvidia acțiunile au crescut cu circa 4,4% înainte de conferința GTC a companiei - unde este așteptat ca producătorul de cipuri să prezinte ultimele sale incursiuni în domeniul inteligenței artificiale. Acțiunile Alphabet  au crescut cu 6% după ce Bloomberg News a raportat că Apple  se află în discuții cu Google pentru a include inteligența artificială Gemini AI a companiei pe iPhone. În plus, Super Micro Computer a urcat cu 5,3% înainte de prima zi de tranzacționare a companiei ca parte a S&P 500.

Aceste mișcări au avut loc înainte de ședința de politică monetară de două zile a Fed, care este programată să înceapă marți și să se încheie, cu un anunț, miercuri.
 
″Ședința Fed din această săptămână ar putea determina direcția pentru piață, în special dacă Fed va sugera că ratele trebuie să rămână stabile, chiar și pentru încă puțin timp", a scris Quincy Krosby, analist la LPL Financial, într-o notă.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
actiuni
wall street
nvidia