CONFIRMARE Borusan Mannesmann investește în România

CONFIRMARE Borusan Mannesmann investește în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2024

Borusan Mannesmann, cel mai mare producător de țevi de oțel din Turcia și unul dintre cei mai mari jucători pe piața de profil în Europa, parte a grupului turc Borusan, a finalizat lucrările la fabrica din România, începând acum producția de probă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Compania intenționează să atingă vânzări de peste 10 mii de tone la unitatea din România, în 2026.

Profit.ro a anunțat anterior că grupul turc a înființat o nouă companie în România, în cadrul căreia va realiza o investiție de aproximativ 12 milioane de euro. Grupul, prin noua sa investiție care va deservi exclusiv sectorul amortizoarelor auto, își va consolida astfel poziția în Europa de Est.

În cadrul noii companii Borusan Tube Products SA se vor produce tuburi cilindrice  și tuburi de rezervă ce sunt folosite la fabricarea amortizoarelor, prin prelucrarea tuburilor metalice.

Încărcătorul unic pentru dispozitive electronice, la un pas de adoptare în Parlamentul European CITEȘTE ȘI Încărcătorul unic pentru dispozitive electronice, la un pas de adoptare în Parlamentul European

Profit.ro a anunțat, în vara 2021, că Borusan Mannesmann va construi o fabrică în România, compania înființând, în acest sens, o subsidiară locală.

Borusan Tube Products SA, care va avea zone de producție și depozitare de cca. 5.800 m2 și care își propune să producă în 2026, 10.652 de tone de tuburi pentru amortizoare auto, își dorește de asemenea, ca prin această investiție să creeze 57 locuri de muncă. În acest sens, compania a achiziționat în anul curent un teren de 23.000 m2 lângă Ploiești, județul Prahova. Daca lucrurile decurg bine, după punerea în funcțiune a investiției, compania își dorește extinderea capacitații de producție pe piața auto care este în creștere în Europa de Est. 

„Europa de Est va fi principala noastră piață de desfacere”

Borusan Mannesmann, cu noua sa unitate de producție ce va fi creată în cadrul companiei Borusan Tube Products SA, va deservi producătorii de amortizoare din lanțul de aprovizionare auto, care va produce cu tehnologii de taiere, bercluire (procesare), șanfrenarea,  periere, spalare online și offline, în funcție de grupele de produse.

Făcând o evaluare a investiției din România, Ali Okyay, Director General al Borusan Tube Products SA și membru al Consiliului de administrație responsabil pentru Borusan Mannesmann, Segmentul Auto, a declarat anterior: „Am făcut un pas important pentru a ne consolida poziția în Europa de Est. Împreună cu clienții noștri actuali avem  proiecte în special în România și Polonia, dar există potențial și în Slovacia și Cehia. Cu această investiție, facem un pas important pentru a face din Europa de Est principala noastră piață de desfacere și a deveni un producător de componente pentru amortizoare care va produce aproape de clienții săi.”

Borusan Mannesmann este cel mai mare producător de țevi de oțel din Turcia și unul dintre cei mai mari jucători pe piața de profil în Europa. Compania operează 7 fabrici pe 3 continente, cu o capacitate anuală de 1,4 milioane de tone și peste 2.000 de angajați.

Compania face parte din holdingul turc industrial Borusan, fondat de omul de afaceri Asım Kocabıyık. Holdingul activează în producția de oțel, distribuția de automobile, producția de energie și logistică, având circa 12.000 de angajați și venituri de 1,93 miliarde de dolari în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
borusan mannesmann
amortizoare auto