Fondul Exor al familiei Agnelli preia 15% din Philips pentru 2,6 miliarde de euro

Fondul Exor al familiei Agnelli preia 15% din Philips pentru 2,6 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2023

Producătorul olandez de tehnologie medicală Koninklijke Philips NV a anunțat că fondul de investiții Exor NV, controlat de familia Agnelli, a preluat o participație minoritară la Philips într-o tranzacție cu o valoare de aproximativ 2,6 miliarde de euro, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Exor, o companie de tip holding, a preluat o participație de 15% la Philips via achiziții de acțiuni de pe piață precum și un acord cu o mare instituție financiară. Cele două companii au precizat că Exor intenționează să fie un investitor pe termen lung la Philips, scrie Agerpres.

Grupul BYD cere producătorilor auto chinezi să demoleze ”vechile legende” ale pieței globale CITEȘTE ȘI Grupul BYD cere producătorilor auto chinezi să demoleze ”vechile legende” ale pieței globale

"Investiția substanțială a Exor este o dovadă a încrederii în transformarea Philips într-o companie producătoare de tehnologie medicală precum și în creșterea și potențialul său", a declarat președintele Philips, Feike Sijbesma.

Odinioară un mare conglomerat industrial, Philips, a vândut cele mai mult din diviziile sale în ultimele două decenii pentru a deveni un producător de tehnologie medicală, precum scanere și dispozitive de monitorizare a pacienților.

Holdingul Exor are un portofoliu de aproximativ 33 de miliarde de euro și este cel mai mare acționar la Ferrari, clubul de fotbal Juventus, Stellantis și CNH Industrial. Familia Agnelli deține 53% din Exor prin intermediul unei companii separate care poartă numele fondatorului Fiat, Giovanni Agnelli și care numără printre investitori descendenții lui Giovanni Agnelli.

viewscnt
Afla mai multe despre
exor
philips