Antibiotice Iași își crește afacerile

Antibiotice Iași își crește afacerile
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 14 aug 2023

Antibiotice Iași a înregistrat în primul semestru o creștere a cifrei de afaceri obținute din vânzările pe piața internă și piețele internaționale, în valoare de 67,2 milioane lei, ajungând la nivelul de 315,9 milioane lei, cu 27 % mai mare comparativ cu perioada similară a anului precedent. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Pe piața internă, creșterea înregistrată este de 27,8% (de la valoarea de 153,4 milioane lei în semestrul I din 2022, la 196 milioane lei la 30 iunie 2023). Saltul afacerilor pe piețele internaționale este reprezentat de o creștere cu 25,7% (de la 95,3 milioane lei, în perioada similară din 2022, la 119,8 milioane lei la semestrul I din 2023).

”Folosim doar 10% din creier” - un mit spulberat de către oamenii de știință CITEȘTE ȘI ”Folosim doar 10% din creier” - un mit spulberat de către oamenii de știință

La finalul semestrului I, Antibiotice a realizat un profit net de 62 milioane comparativ cu valoarea obținută în perioada similară a anului precedent de 33,9 milioane lei.

În iunie, compania a adjudecat o nouă licitație pe cea mai mare piață europeană pentru produse antiinfecțioase din gama penicilinelor sterile injectabile, organizată de Autoritatea Națională de Sănătate din Marea Britanie.

Contractul, în valoare de 5 milioane euro, se va derula pe o perioadă de doi ani (2023-2025) și vizează livrări lunare către spitalele din Regatul Unit a 5 peniciline betalactamice. În acest mod, compania consolidează cota de piață actuală care, în funcție de produs, este de 20% până la 50% din consumul național al Marii Britanii.

Rafila: Suprasolicitarea angajaților e evidentă în spitalele de urgență. Rețeaua de ambulatorii va rezolva în timp problema CITEȘTE ȘI Rafila: Suprasolicitarea angajaților e evidentă în spitalele de urgență. Rețeaua de ambulatorii va rezolva în timp problema

Antibiotice Iași, companie deținută în proporție de 53,02% de Ministerul Sănătății, este listată la cota Bursei de Valori București. Un alt acționar semnificativ este SIF Oltenia (SIF5), cu o participație de 26,55% din titluri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
antibiotice iasi
licitatie uk
antibiotice