Forbes: Daniel Dines deține peste 20% din UiPath și îl poate detrona pe Ion Țiriac în topul celor mai bogați români

Forbes: Daniel Dines deține peste 20% din UiPath și îl poate detrona pe Ion Țiriac în topul celor mai bogați români
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 sep 2019

Dacă în ultimii ani Ion Țiriac nu a avut prea mari emoții pentru ocuparea primei trepte a clasamentului celor mai bogați români, fostul tenisman ar putea fi detronat de Daniel Dines, cofondatorul și CEO-ul UiPath. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Daniel Dines este creatorul UiPath, una din cele mai valoroase companii din domeniul inteligenței artificiale din lume, cu o evaluare de 7 miliarde de dolari, conform ultimei runde de finanțare din primăvara acestui an.

Cum a crescut UiPath poate fi văzut AICI și AICI.

Într-un interviu exclusiv acordat din București ediției americane a Forbes, Daniel Dines este ilustrat ca fiind miliardarul care schimbă fața industriei din care face parte. Dines este figura reprezentativă a creșterii din domeniul tehnologiei, care a readus speranța antreprenoriatului în Europa de Est.

EXCLUSIV Marius Gaga, fost șef al corpului de control ANAF, își extinde afacerile cu un proiect de peste 100 milioane euro în 2.000 de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Marius Gaga, fost șef al corpului de control ANAF, își extinde afacerile cu un proiect de peste 100 milioane euro în 2.000 de apartamente

În aprilie, investitorii de pe Wall Street, inclusiv Wellington Management, au investit în UiPath 568 de milioane de dolari, compania românească ajungând la o evaluare de 7 miliarde de dolari, ceea ce l-a transformat pe Daniel Dines, care deține peste 20%, în primul miliardar din lume (la acest moment cu 1,4 miliarde dolari) care a obținut venituri din aceste activități, relatează Forbes.

În primăvară, Ion Țiriac a fost singurul român inclus în ediția topului miliardarilor, publicat de Forbes, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, care îl plasează pe locul 1.818 la nivel mondial.

La acest moment, Ion Țiriac este creditat cu o avere de 1,1 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
dines
uipath