EXCLUSIV Un magnat din Dubai, cu afaceri în 14 țări, se pregătește să cumpere 10 hoteluri de pe litoralul românesc

EXCLUSIV Un magnat din Dubai, cu afaceri în 14 țări, se pregătește să cumpere 10 hoteluri de pe litoralul românesc

Mohammad Omar Bin Haider

scris 18 iul 2019

Proprietarul grupului arab Mohammad Omar Bin Haider Holding (MOBH), un conglomerat cu sediul la Dubai, se pregătește să cumpere nu mai puțin de 10 hoteluri din sudul litoralului românesc, ajungând deja în România și având o discuție și cu guvernanți români.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

MOBH este un conglomerat diversificat, cu operațiuni în domeniile imobiliar, ospitalitate, asistență medicală, educație, servicii financiare, investiții, asigurări, brokeraj, aviație, călătorii, transport, inginerie, contractare și comerț, fondat în 1968 de omul de afaceri Mohammad Omar Bin Haider.

Surse din piața hotelieră spun pentru Profit.ro că reprezentanții grupului s-au arătat interesați să cumpere, din start, 10 hoteluri în sudul litoralului românesc, printre care Agat, California, Coral, Cristal, Mera Onix, Diamant, Opal, Rubin și Topal. Prin aceste achiziții, Mohammad Omar Bin Haider s-ar poziționa din start drept unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri de pe litoralul românesc, alături de Mohammad Murad și compania THR Marea Neagră, controlată de SIF Transilvania.

EXCLUSIV Hiltonul din Centrul Vechi al Capitalei ajunge pe mâna șeicilor, pregătiți să plătească cel puțin 43 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hiltonul din Centrul Vechi al Capitalei ajunge pe mâna șeicilor, pregătiți să plătească cel puțin 43 milioane euro

Surse din piața de turism spun că investitorul arab a fost pe litoral în intervalul 6-9 iulie, aceasta fiind prima vizită în România în perspectiva deschiderii acestei piețe pentru grupul din Dubai. Investitorul caută hoteluri mari și, deși nu are o limită de buget, vrea ca pretențiile financiare ale eventualilor vânzător de hoteluri să fie realiste.

Grupul MOBH, cu capital privat, are 5.000 de angajați și peste 60 de subsidiare, afiliați și parteneriate în societăți-mixte la nivel internațional. Printre investițiile din portofoliu se numără Banca Comercială Internațională (CBI) și asigurătorul National General Insurance (NGI), printre cei mai mari din Emirate, la care MOBH deține participații strategice.

EXCLUSIV Tranzacție: Murad semnează o nouă achiziție și pregătește, cu 40 milioane euro, un resort all inclusive CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție: Murad semnează o nouă achiziție și pregătește, cu 40 milioane euro, un resort all inclusive

Divizia din domeniul hotelier, Bin Haider Hospitality, cuprinde proprietăți cu peste 2.200 de paturi, aflate în Orientul Mijlociu și Europa. Divizia administrează, printre altele, hotelurile Grand Excelsior Hotel Bur Dubai și Holiday Inn Bur Dubai, ambele de 4 stele. În 2015, Bin Haider Hospitality a semnat un acord cu Hilton Worldwide pentru adminstrarea Hilton Dubai World Central, un hotel de 5 stele aflat în faza de construcție.

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, s-a întâlnit la începutul lunii aprilie la Abu Dhabi, cu reprezentantul Guvernului Emiratelor Arabe Unite responsabil de proiecte strategice, tema principală a discuțiilor fiind atragerea de investiții în România. Agenda vizitei a mai cuprins întâlniri cu reprezentanți ai Mohammad Omar Bin Haider Holding Group, DP WORLD, Dubai Trade și Custom Dubai. La întâlnirea cu reprezentanți ai Air Arabia Group s-a discutat și despre posibilitatea deschiderii unei curse aeriene București-Sharjah până la sfârșitul acestui an, potrivit site-ului Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
investitii
grup arab
dubai
achiztii hoteluri